Begrijp me niet verkeerd. Dat ik heel wat ontbijt suggesties heb, betekent niet dat ik dus elke dag iets anders eet om 6.00 ‘s ochtends wanneer de kleine vrolijk rond danst en wij nog even de slaap uit de ogen wrijven. #havermoutforlife. Maar zo nu en dan doe je alsof je alles zo goed op rolletjes hebt dat je vegan bananen pannenkoekjes voor ontbijt eet. Voor die momenten dat je even alles uit de kast haalt voor een lekker ontbijt / lunch / snack / diner, dan zijn deze bananen pannenkoekjes echt wat voor jou!

Vegan pannenkoeken komen er in alle maten en vormen. Zoals deze of deze. Het kan allemaal. Toen ik weer eens aan het neuzen was op heerlijke mama blogs, kwam ik bij dit bananen pannenkoek recept zonder koemelk en bedacht toen ineens dat deze ook prima zonder ei kunnen!

Zonder ei?

In veel bakrecepten kun je eieren vervangen door een geprakte banaan of lijnzaad. Uiteindelijk wil je vooral die vervanging van vet en het feit dat ei zo goed kan binden. Als je nieuw bent in de plantaardige wereld, dan is dat soms even zoeken naar wat werkt en wat niet. Er zijn een paar geweldige websites die je kunnen helpen met wat basis tips. Probeer eens wat bakrecepten en je zult het zo onder de knie hebben. Zo zijn we met z’n allen weer een stapje dichterbij een diervrij dieet waar de aarde ( en ik … ) zo naar verlangt.

Handige tips voor perfecte bananen pannenkoekjes

 1. Roer het beslag niet te hard. Klinkt heel gek, maar om de gluten hun ding te laten doen (een fijn luchtig beslag maken) moet je het niet te hard mixen. Doe het mengsel dus niet in de blender! Gewoon met een garde of vork is al voldoende. Het is daarbij niet gek dat er wat klontjes banaan overblijven.
 2. Hoe rijper de banaan, hoe beter! Natuurlijk wil je niet pikzwarte beschimmelde bananen 😉 Maar wel van die bananen die eigenlijk niet meer lekker zijn om te eten zo zoet en zacht. Dan mixt de banaan goed met de rest van het beslag en krijg je van die luchtige pannenkoekjes.
 3. Het klopt dat het beslag wat dun is. Zorg er daarom voor dat de pan goed heet is en dat je de pannenkoeken niet te groot maakt. Op deze manier worden ze juist perfect!

Afdrukken Bananen pannenkoekjes

Bereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd 20 minuten

Totale tijd: 25 minuten

Categorie: Ontbijt

Hoeveelheid: 10 – 12 stuks

Ingrediënten

 • 1 1/2 cup (200 gram) (volkoren) tarwebloem
 • half zakje (1 eetlepel) bakpoeder
 • halve theelepel zout
 • 2 rijpe bananen, geprakt
 • 1 cup (250 ml) plantaardige melk
 • 1 zakje vanille suiker
 • 2 eetlepel neutrale olie (zoals zonnebloem)
 • boter of olie om in te bakken

Instructies

 1. In een kom, combineer de droge ingrediénten (bloem, bakpoeder, zout en vanille suiker)
 2. In een andere kom, prak de banaan en combineer daarna met de melk en olie.
 3. Meng nu de droge en natte ingrediënten met elkaar.
 4. Verhit een kleine koekenpan en zorg dat die eerst goed heet is
 5. voordat je het eerste beslag erin doet.
 6. Doe dan 1/4 cup (2 a 3 eetlepels) van het beslag in de pan
 7. Bak beide zijden totdat ze mooi bruin zijn.

6.1.5 /bananen-pannenkoekjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like