Ik ga vaak enthousiast door de straten van Utrecht, dansend en zingend: “Planten zijn goed voor je! Planten zijn goed voor je! Ontwijk alles dat niets te maken heeft met planten!” Elke keer wanneer ik dit zeg begrijp ik dat het woord ‘planten’ misschien als de inhoud van de Intratuin klinkt. Alsof je als een konijn de wereld door moet gaan en gaat knagen aan alle blaadjes die je tegenkomt. Maar dat is niet zo! Planten betekent ook pizza, pasta, burritos, muffins, pannenkoeken en …smoothies.

Het betekent alleen maar dat de ingrediënten van een recept van planten komen en zo onbewerkt mogelijk zijn. Heel simpel. Goed voor je hart, goed voor de planeet, goed voor de medemens.

Nou zijn smoothies voor velen nog redelijk onbekend in dagelijkse eetgewoontes. Maar ik zeg het je, wil je planten leren kennen en tegelijkertijd geen risico nemen, dan zijn smoothies de uitkomst. Weet je ook niet wat je met die gekke oranje vruchten moet doen die nu weer overal te krijgen zijn? Je ontdekking van de smoothies kan dan mooi samen gaan met de ontdekking van deze vrucht.

De naam is kaki vrucht, of in het engels, persimmons. Belangrijk is wel dat je kaki fruit eerst een week of twee laat liggen want ze zijn pas lekker als ze rijp zijn. Hoe weet je dat ze rijp zijn? Dan zijn ze echt zacht. Maar dan ook echt heel erg zacht.  Ze geven je dan niet alleen de juiste suikers maar ook vitamine A, calcium (!), magnesium en ontzettend veel vezels. De lijst is nog lang niet klaar. Dus weer: “Planten zijn goed voor je! Planten zijn goed voor je! ” (*doet er een dansje bij). 

PrintKaki Fruit Smoothie

1-2 porties

Ingrediënten

  • 2 rijpe kaki vruchten
  • 1 gepelde banaan
  • 200 ml plantaardige melk
  • 100 ml water
  • snufje kaneel

Instructies

  1. Haal het blad van de vrucht, snijd doormidden en haal de harde witte stukken eruit.
  2. Doe alle ingredienten in een blender / keukenmachine / staafmixer en pureer tot een gladde smoothie.
  3. Enjoy!

4.1.0.16 /kaki-fruit-smoothie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like