Plantbites

  • Voorstellen
  • Recepten
  • Onderwerpen
    • Vegan Tips
    • Persoonlijk
    • Bronnen
  • Contact

Vegan Wortel Pannenkoekjes

28/04/2016

Op Koningsnacht en dag heb ik geen stap buiten gezet. Niet omdat ik zo tegen de monarchie ben maar omdat ik tegen flinke wind en kou ben (al helemaal in April). Dus zoals drie miljoen mede Nederlanders heb ik de TV en de waterkoker aangezet. Terwijl ik ondertussen naar de altijd charmante Maxima keek samen met haar al te lieve gezinnetje, gingen my man en ikklussen in het huis. Ik smelt lichtelijk wanneer hij in de weer gaat met de boor (ik heb echt de jackpot, deze man kan klussen).

Voor als je het nog niet wist, hij is bij mij komen wonen en ik kan niet verliefder (is dat een woord?) zijn. Ah, zo fijn. Heerlijk. ‘s Ochtends samen ontbijten, wandelingetjes maken, de stad in fietsen, laptoppen, toekomst plannen maken, kusjes geven, moeilijke boeken lezen. Het leven is goed. Zo goed. Dus als je je afvraagt waarom ik minder sociaal ben, minder snel mijn telefoon beantwoord of minder snel afspraken maak, hij is de schuldige.

De dag voor koningsdag hebben we eten binnen gehaald alsof de oorlog uitbrak. Dus op koningsdag kon ik even uit het raam staren en bedenken wat ik zou gaan eten uit de vele opties. Daar hoefde ik niet lang over na te denken… Nope. Wortel pannenkoekjes. Oranje, verslavend…

Recept is hier te vinden!

Afdrukken
Vegan Wortel Pannenkoekjes

Categorie: Ontbijt

Hoeveelheid: 6-8 pannenkoekjes

Vegan Wortel Pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad
  • 1 cup (250 ml) plantaardige melk (ik gebruikte soja)
  • 1 theelepel azijn (mag ook appelazijn zijn)
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie (of andere geur/smaakloze olie)
  • 160 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 150 gram geraspte wortel (ongeveer 2/3 middelgrote wortels)

Instructies

  1. Meng de lijnzaad met de melk en laat dit even staan totdat het mengsel wat dik is geworden.
  2. Voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe en roer goed door
  3. Voeg dan de droge ingrediënten toe en roer dit tot een glad mengsel. Het zal wat dik blijven.
  4. Verhit een pan en doe telkens een flinke opscheplepel van het mengsel erin en bak aan beide kanten goudbruin.
  5. Het zullen 6-8 kleine pannenkoekjes worden.
6.1.5
https://plantbites.nl/vegan-wortel-pannenkoekjes/

 

 

Filed Under: Ontbijt

« Gebakken Sinaasappel Gember Tofu
Vegan Kaassaus Macaroni »

Comments

  1. Desi says

    28/04/2016 at 20:29

    Hmmmm dit ziet er echt lekker uit en ik vind je filmpje ook heel leuk 🙂 Wil je dat vaker doen?

    Beantwoorden
    • Susanne Verboom says

      29/04/2016 at 07:54

      thanks! En tja ik kijk wel even hoe het gaat, zo nu en dan een filmpje vind ik wel leuk!

      Beantwoorden
  2. Naomi says

    30/04/2016 at 15:14

    Ohhh lekker zeg!

    Beantwoorden
  3. Angelina says

    02/05/2016 at 08:40

    Wat lekker én leuk filmpje! Ik wil dat ook nog eens proberen, maar lastig he met eten eigenlijk haha. 😛

    Beantwoorden
    • Susanne Verboom says

      03/05/2016 at 07:31

      zoo lastig… zooo lastig! Lijkt me leuk om een filmpje van jouw recepten te zien! Je hebt ook echt mooie foto’s dus dan kun je dit vast ook goed 😀

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Zoeken

Eten én woorden om op te kauwen, dat vind je bij Plantbites! Met plezier maak ik (Susanne) de recepten, foto’s en teksten voor iedereen die een hap durft te wagen naar een plantaardig leven.


Zie ik je op Facebook?

Facebook Pagelike Widget
This error message is only visible to WordPress admins
This endpoint has been retired

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Copyright © 2021 Plantbites