Op Koningsnacht en dag heb ik geen stap buiten gezet. Niet omdat ik zo tegen de monarchie ben maar omdat ik tegen flinke wind en kou ben (al helemaal in April). Dus zoals drie miljoen mede Nederlanders heb ik de TV en de waterkoker aangezet. Terwijl ik ondertussen naar de altijd charmante Maxima keek samen met haar al te lieve gezinnetje, gingen my man en ikklussen in het huis. Ik smelt lichtelijk wanneer hij in de weer gaat met de boor (ik heb echt de jackpot, deze man kan klussen).

Voor als je het nog niet wist, hij is bij mij komen wonen en ik kan niet verliefder (is dat een woord?) zijn. Ah, zo fijn. Heerlijk. ’s Ochtends samen ontbijten, wandelingetjes maken, de stad in fietsen, laptoppen, toekomst plannen maken, kusjes geven, moeilijke boeken lezen. Het leven is goed. Zo goed. Dus als je je afvraagt waarom ik minder sociaal ben, minder snel mijn telefoon beantwoord of minder snel afspraken maak, hij is de schuldige.

De dag voor koningsdag hebben we eten binnen gehaald alsof de oorlog uitbrak. Dus op koningsdag kon ik even uit het raam staren en bedenken wat ik zou gaan eten uit de vele opties. Daar hoefde ik niet lang over na te denken… Nope. Wortel pannenkoekjes. Oranje, verslavend…

Ik maakte er zelfs een filmpje van. Vind je het leuk??

Recept is hieronder te vinden!

Print Vegan Wortel Pannenkoekjes

Yield: 6-8 pannenkoekjes

Ingredients

 • 2 eetlepels gemalen lijnzaad
 • 1 cup (250 ml) plantaardige melk (ik gebruikte soja)
 • 1 theelepel azijn (mag ook appelazijn zijn)
 • 150 ml water
 • 2 eetlepels zonnebloemolie (of andere geur/smaakloze olie)
 • 160 gram bloem
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • snufje zout
 • 150 gram geraspte wortel (ongeveer 2/3 middelgrote wortels)

Instructions

 1. Meng de lijnzaad met de melk en laat dit even staan totdat het mengsel wat dik is geworden.
 2. Voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe en roer goed door
 3. Voeg dan de droge ingrediënten toe en roer dit tot een glad mengsel. Het zal wat dik blijven.
 4. Verhit een pan en doe telkens een flinke opscheplepel van het mengsel erin en bak aan beide kanten goudbruin.
 5. Het zullen 6-8 kleine pannenkoekjes worden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like