Het is niet dat ik het niet heb geprobeerd. Echt heus. Ondanks dat ik ben getrouwd (later daarover een uitgebreid verslag), een nieuwe baan ben begonnen en een pup in het gareel probeer te houden, heb ik echt ook nog recepten geprobeerd.

Maar dit is wat ik voor je in de aanbieding heb als ik het allemaal hier zou delen: een bessentaart met een bijna zwarte aangebrande bovenkant en ongare binnenkant; uit elkaar gevallen mueslirepen die ik uiteindelijk maar door de yoghurt strooide; een broccoli salade die eigenlijk best goed was gelukt maar waarvan de foto’s veel te donker; en een speculaas pudding die in elkaar zakte. 


Dus ik gaf het op. Mijn creativiteit (en de gerechten) vlogen het raam uit. Doei Plantbites, ik ga tv kijken.

Totdat ik van het weekend een verjaardag had en besloot brownies te maken als cadeautje. Ik stond in de winkel op zoek naar een cadeautje maar wilde voorkomen met een onnodige prularia aan te komen… dus ik kocht niets en ging bakken! Zonder dat ik al te veel moeite deed, werden ze nog echt heel erg lekker ook.

Deze brownies zijn de makkelijke versie. De lekkere versie.

Wanneer je op zoek naar een brownie recept in de vegan wereld, kom je vaak uit met ietwat rare en dure ingrediënten. Denk aan amandelmeel, havermeel, gojibessen, chiazaden, dadels, zoete aardappels, havervlokken, kokosolie en wat nog meer. Ik ben dol op gekke ingrediënten maar sommige zijn duur en ook onmogelijk te vinden! Helemaal in een plaatselijke dorps supermarkt.

Dus! Deze brownies zijn perfect voor wanneer je zomaar even iets lekkers wilt. Als cadeautje voor jezelf of in dit geval voor een ander! Ze zijn supermarktvriendelijk, budgetvriendelijk en bovenal smulvriendelijk.

Print Beste Vegan Brownies

Ingredients

 • 2 cups bloem (260 gram)
 • 1 cup water (240 ml)
 • 1 cup bruine suiker (180 gram)
 • 1/2 cup witte suiker (of poeder) (100 gram)
 • snufje zout
 • 3/4 cup cacao poeder (75 gram)
 • 1/2 cup zonnebloemolie (120 ml)
 • half zakje bakpoeder
 • 1 theelepel azijn
 • 1/2 cup chocoladestukjes (optioneel)
 • 1/2 cup noten (optioneel)

Instructions

 1. Verwarm oven voor op 175 graden
 2. Verwarm het water en 1 cup van de bloem op laag vuur totdat een glad (beetje plakkerig) mengsel ontstaat. Laat dit afkoelen.
 3. Mix de suiker, zout, cacao poeder en olie goed door elkaar en voeg dan het water/bloem mengsel toe.Roer dit goed.
 4. Doe de overige bloem, bakpoeder en 1 theelepel azijn erbij en roer dit opnieuw.
 5. Verspreid dit mengsel over een ingevette (of met bakpapier bedekte) ovenschaal. Het klopt dat het behoorlijk plakkerig is.
 6. Bak het geheel 25 minuten of in ieder geval tot je een mes in het midden kunt prikken en die er weer schoon uit komt.

4.20 /vegan-brownies/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like