Awwww is het niet mooi? Deze taart? Mannelijke lezers hebben zojuist de pagina verlaten. Ik snap het wel.

Maar goed!  Waarom iets te vieren? En waarom roze? Daar is een reden voor…

As we speak zit ik op mijn balkon. Theepot op tafel, kussentje in de stoel en mijn humeur ongeveer zo goed als dat high pitch fluitende vogeltje naast me in de boom. Waar zitten die enorme stembanden ergens in dat propje???

Over een paar weken vertrekken we uit dit appartementje. Nog geen twee jaar geleden ben ik er komen wonen en heb na een enorme schoonmaak en verfsessie de verhuisbus uitgeladen. Super trots. Independent ikke.

Er zijn heel wat aanmeldingen voor dit stulpje. Snap ik wel. Aan de rand van Utrecht, drie kamers, barstend-van-het-groen tuin voor je neus en een heerlijk ietwat krap balkonnetje. Hoeveel is de huur? De helft van wat je gemiddeld betaalt voor zo’n appartement in Utrecht.  Ik hoop dat iemand erg blij wordt met dit plekje. Ondanks dat de A27 ongeveer naast je oor rijdt, de binnenstad een pokke eind fietsen is en Voordorp zo saai is dat je er niet dood gevonden wilt worden. Het is natuurlijk nog steeds Utrecht. Tja, Utrecht is Utrecht. Altijd  mooi.

In één van mijn vorige posts schreef ik over al het gepieker dat ik had door alle grote veranderingen die gaan komen. De afgelopen weken is het zorgen maken eigenlijk helemaal weg geëbd. Ik deel het maar, mag denken wat ik wil denken en maak plannen en zo valt alles op z’n plek. Goede dingen zullen gebeuren en sommige zullen mis gaan.  Een paar maanden geleden nog. Ik ben gestopt met mijn eerste graad Engels opleiding. Ik begon in september met volle moed en alle ambities om de beste docent van Nederland te worden. Maar toen Jane Austen op de Powerpoint presentatie kwam te staan en ik opnieuw een POP moest schrijven, twijfelde ik meteen. Tijdens een tentamen literatuur gaf ik al op. Terwijl sacherijnige ingehuurde surveillanten mijn studentenkaart streng bekeken (denk je nou echt dat ik voor de lol een literatuurtentamen wil maken) wist ik dat ik dit traject niet nog een keer kon doen na 8 jaar studeren… ja jongens. 8 jaar. Ik schaam me niet.

Dus whatever!

En nu de reden voor de roze taart… Nee, nogmaals, ik ben niet zwanger. (Ik wist heus wel dat je daarnaar zocht). Maar we krijgen wel jong leven in huis. Over een paar weekjes krijgen we een kleine meisjes pup!! Een fluffige, zachte waarschijnlijk zeer bijdehante Golden Retriever pup. Ik kan niet wachten om dit lieve propje op te voeden de komende maanden. Inclusief puppy cursus en slapeloze nachten!

Foto’s komen die kant op!

Nu gaan we snoepen..

Print Frisse Vegan Aardbei Cashew Taart

Prep Time: 1 hour

Cook Time: 6 hours

Total Time: 7 hours

Yield: 8-10 porties

Ingredients

  • Voor de bodem:
 • 150 gram biscuitjes.
 • 4 eetlepels kokosolie of plantaardige boter
  • Vulling laag 1:
 • 1/2 cup ongebrande cashewnoten
 • 3 eetlepels siroop (agave of rijst)
 • 1/2 zakje agar agar poeder
 • 1 pakje (200 ml) kokosmelk
 • sap van halve citroen
  • Vulling laag 2:
 • 500 gram aardbeien (vriezer of vers)
 • 1/2 cup ongebrande cashewnoten
 • 3 eetlepels water
 • 3 eetlepels siroop
 • sap van halve citroen
 • 1/2 zakje agar agar poeder

Instructions

 1. Leg bakpapier in een taartvorm.
 2. Pureer de koekjes in een blender of keukenmachine tot poeder vorm.
 3. Smelt de boter of kokosolie in een pannetje en voeg de kruimels toe.
 4. Meng het geheel goed en doe de kruimels in een taartvorm.
 5. Druk dit goed aan en leg de bodem in de koelkast.
 6. Voor laag 1: Doe alle ingr. in de blender (behalve agar agar) en pureer tot een geheel.
 7. Doe dit in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Voeg de agar agar toe en laat dit een minuutje zachtjes koken.
 8. Zet het vuur uit en doe dit op de onderste bodem en laat dit afkoelen voor ongeveer 30 minuten.
 9. Voor laag 2: In de blender, pureer de andere ingrediënten behalve de agar agar.
 10. Breng ook dit weer aan de kook in een pannetje en voeg dan de agar poeder toe. Laat dit ook een minuutje koken.
 11. Doe deze laag nu over de eerste laag en laat de taart in de koelkast minstens 3 uur afkoelen.
 12. Versier met aardbeien of eetbare bloemen!

4.20 /vegan-aardbei-cashew-taart/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like