Hoewel ik eigenlijk van de bank zou moeten komen om de sportschool in te gaan (weet je hoe koud het is buiten..), doe ik andere dingen. Zoals bakrecepten uitproberen.. what else. Zijn deze gezond en voor elk moment? Maar natuurlijk! Deze havermout rozijnenkoek in dus wel. Niet alleen zijn deze havermout koeken makkelijk te maken, ze doen mijn huisje heerlijk ruiken wanneer ze in de oven liggen. Dat is toch een voordeel dat ook genoemd moet worden.

Ik heb trouwens een beetje gelogen… ik heb ze niet zelf verzonnen. Het recept is van een hele sterke man… 

Jon Venus (klik!) is een bodybuilder die laat zien dat je bééére sterk kunt worden zonder dat dieren (en de rest van de wereld) er onder lijden. Deze zelfde man kwam met het idee van de havermout rozijnkoeken. En neen, ik zoek niet het internet af naar gespierde mannen. Mijn zeer sportieve, geweldige, oh zo mooie vriend  (*kijkt verliefd) zocht naar inspiratie voor sporters. Sporters die eiwitten niet uit vlees willen halen. Blijkbaar is er een hele wereld aan ‘vegan bodybuilders’ .  Hij geboeid naar die sport routines, ik geboeid door de koek recepten..het zal ook eens niet.

 

Ben je ook geïnteresseerd in vegan sporters? Dan zijn deze kanalen wel aan te raden:

Humerus Fitness

Vegan Gains

Timothy Shieff

Torre Washington

Thomas Tadlock

Dus ze bestaan! Zeer gespierde en sympathieke atleten. Het ‘vlees-is-nodig-voor-spieren’ is nogal een hardnekkige mythe waar vooral mannen ‘last’ van hebben. De reacties die mijn vriend krijgt op het feit dat hij geen vlees eet, vind ik soms absurd. Ze zijn vast een tikkeltje jaloers. Ik snap het wel. Hij is namelijk knap, sterk en een geweldige man… just sayin’…

 

Print Havermout Rozijnen Koekjes

Prep Time: 5 minutes

Cook Time: 30 minutes

Total Time: 18 hours, 6 minutes

Yield: 10 koeken

Ingredients

  • 1 cup havermout
  • 1 cup boekweitmeel, amandelmeel of havermeel (gemalen havermout, of gewoon havermout)
  • 1 grote rijpe banaan (of twee kleintjes)
  • eetlepel kokosrasp
  • flinke hand rozijnen
  • flinke theelepel kaneel
  • 1 eetlepel appelmoes
  • handje gebroken walnoten of amandelen (optioneel)

Instructions

  1. Prak alle ingrediënten door elkaar (of zoals mijn vriend deed met vuist gewoon stampen…)
  2. Als het te droog voelt, voeg dan wat appelmoes toe. Is het te vochtig doe er dan nog wat havermout bij.
  3. Maak ongeveer 10 bolletjes en plet ze tot mooie rondjes (lukt mij nooit)
  4. Leg ze op bakpapier en bakplaat en laat op 175 graden 30 minuten in de oven gaar worden.
  5. Draai ze de vijf minuten nog even om zodat de onderkant ook goed gaar wordt.

5.0 /havermout-rozijnen-koekjes-vegan-sporters/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like