Oke. Betrapt. Aan de foto had je kunnen zien dat deze dadels al een tijdje geleden zijn gemaakt. Want neen, ik drink niet uit mijn kerstman mok na oud en nieuw! Ondanks dat de foto meer dan een week geleden is gemaakt, wil ik dit recept toch echt met je delen. Want waar zijn we mee bezig jongens? We kunnen toch niet verder gaan met leven zonder deze dadels. Dit zijn niet gewoon zomaar wat dadels. Nee snickers chocolade dadels. Wat? Ongelofelijk, heerlijk, smeuïg, zoutig, zoetige, smeltende snickers dadels.
De feestdagen zijn weer voorbij (beetje opgelucht). Ondanks die fijne dagen is het toch ook weer heerlijk om in mijn normale ritme te komen. Met werk. Emails. Egocentrische pubers. Klagende collega’s. Te veel to-do lijstjes. In de vakantie krijg ik veel nieuwe ideeën maar kan soms ook vastkomen in gepieker. Gepieker waar niemand wat aan heeft. Te veel vrije tijd misschien?
Dus go ahead. Om te vieren dat je weer de normale dingen gaat doen. Om te vieren dat de feestdagen weer voorbij zijn. Haal die dadels, pure chocola, gezouten pinda’s en een beetje pindakaas en verras jezelf en loved ones. Hele prettige normale werkdagen en een gelukkig GEWOON jaar!
Print Snickers Chocolade Dadels
Ingredients
- 10-15 (of nog veel meer) medjool dadels (die in het kleine bakje bij de tukrse winkels! Veel goedkoper!
- Pindakaas
- Zakje gezouten pinda’s
- 1 reep pure chocola (ong 100 gram)
- 1 eetlepel kokosolie (optioneel)
Instructions
- Ontpit de dadels en leg ze open neer op een bord
- Doe een half eetlepeltje pindakaas in elke dadel
- Steek er een paar gezouten pinda’s in en vouw de dadel weer dicht.
- Smelt de chocola en kokosolie in een bakje over een pannetje waar water heet in wordt
- Wanneer de chocola is gesmolten, rol de gevulde dadels door de chocola en leg ze weer op een bord.
- Wanneer ze allemaal gevuld zijn, laten ze afkoelen in de koelkast totdat de chocola weer hard is