Terwijl ik afgelopen weekend met mijn lief een tocht heen en weer van Utrecht naar Holwerd heb gemaakt, was er een spannend overleg ergens in Parijs.  Heb je het ook gehoord? De klimaattop is er uit… Met als doel: wereldwijd mag de thermometer niet meer dan 2 graden stijgen.

Dat moeten wij vieren. Met een kerstmenu.

Dat menu begint met recept nummer 1 en dat is deze overheerlijke bieten kokos soep. Simpel, smakelijk en ziet er nog prachtig uit ook.

Ik denk dat iedereen graag wil dat de aarde fit blijft. Dat het weerbericht normaal blijft. Dat er echte winters (kunnen we al schaatsen??) zijn en fijne zomers. Dat we over 20 jaar nog zuurstof hebben, vers water en eten voor iedereen. Vooral bieten kokos soep met kerst dus hè.

Maar goed, waar het echt om draait zijn verhoudingen tussen arm en rijk, over groeiende economieën en diep gewortelde belangen.

Over koppige mensen en een enorme geldstroom. Want het behouden van deze planeet betekent tegelijkertijd het veranderen van de economie zoals wij die nu kennen en overgaan op één die we nog niet kennen. Een nog onbekende wereld.

Dus deze kerst is de kerst van een nieuw geluid over milieu. Een geluid dat langzaamaan in 2015 is opkomen borrelen. Dat ene geluid. Namelijk dat de toekomst van onze planeet voor een groot deel aan onze vork ligt. Of op mijn lepel in dit geval.

Dat is hoopvol want zo simpel is het eigenlijk wel.

Dus daarom is er bietensoep! Deze bietensoep is perfect als eerste gang voor een heus kerstdiner. De komende twee weken zal ik ter voorbereiding voor hét kerstdiner allerlei recepten plaatsen om uiteindelijk tot een heel menu te komen dat jij zou kunnen gebruiken. Klinkt dat goed?

Als er iets specifieks zoekt voor  op het kerstmenu, stuur me zeker een berichtje!

PrintOverheerlijke Bieten Kokos Soep – Kerstrecept no 1!

Voorbereiding: 30 minutes

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

 • 1 middelgrote ui, gesneden
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • 3 middelgrote bietjes
 • 1 venkel
 • 1 groente bouillon blokje
 • 1 laurierblad
 • 1 theelepel geraspte gember
 • 200 ml (light) kokosmelk

Instructies

 1. Snijd de ui, bietjes en venkel in blokjes.
 2. Sauteer deze even in een soeppan in olie / water en voeg de gember toe. Bak dit totdat de ui wat gaar is.
 3. Voeg 700 ml water, het bouillon blokje en laurierblad toe en kook het geheel voor ongeveer 15-20 minuten, in ieder geval totdat de bieten ‘prik’ gaar zijn.
 4. Voeg op het laatst de kokosmelk toe en pureer het geheel met de staafmixer of in de blender.
 5. Zorg er voor dat alle stukjes weg zijn en de soep helemaal glad is. Is het nog wat te dik voor jou? Voeg wat bouillon of kokosmelk toe. Serveer met wat kokosmelk drupjes en geroosterde nootjes.

4.1.0.16 /overheerlijke-bieten-venkel-kokos-soep-kerstrecept-nr-1/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like