Gisterochtend sprongen mijn ogen ineens open. Klaarwakker. Het was al licht buiten maar na een blik op mijn telefoon (6.00 uur) vond ik nog niet dat de dag officieel was begonnen. Vastbesloten draaide ik me om en deed mijn ogen dicht (slaap kom nú terug!) Maar toen gebeurde het.. ineens verscheen d’r eentje voor mijn ogen…een lijstje. Ookwel bekend als de: ToDo lijstjes. Een fenomeen waar volgens mij alleen vrouwen zich mee tergen. Alles wat ik zou willen / kunnen / moeten doen en in compleet willekeurige volgorde. Nee eigenlijk is dat laatste niet waar, dat wat mijn voorkeur heeft staat natuurlijk altijd bovenaan. Hoewel er ook echt nuttige dingen op die lijst stonden (zoals toetsen nakijken), uiteindelijk wilde ik vooral graag naar de markt en een eind fietsen (wat een leventje). Dus ik begon veel te vroeg aan een ontbijt.


Het centrum van Utrecht op zaterdagochtend is om verliefd op te worden. Het is nog rustig (voordat de echte zaterdag hectiek begint). De markt is al wel bezig en de bloemen op de oude gracht staan geïnstalleerd. De lucht is nog fris en de mensen nog vrolijk. Wanneer dan de echt grote bups binnen komt, sjees ik er weer vandoor.


Maar goed, deze groene soep wilde ik al heel lang maken. De eerste keer dat ik een citroen munt erwten soep proefde was op een personeelsdag waar een ietwat onopvallende collega ineens deze ‘OH YES soep’ meenam.  Maar ehm je denkt misschien, erwtensoep in de lente? Mag zoiets eigenlijk wel? Om eerlijk te zijn is deze versie een concurrent voor de winterse vrind. Eigenlijk vind ik ’em een gewaagde concurrent voor elke soep. Een stevige soep die toch echt heel fris en zomers is? Dat kan!

 

Afdrukken Munt Citroen Erwtensoep

Categorie: Soep

Ingrediënten

 • 1 eetlepel (kokos)olie (optioneel)
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 500 ml groente bouillon
 • 1 aardappel
 • 500 gram doperwten (bevroren)
 • rasp van een halve citroen
 • ongeveer 15 muntblaadjes
 • Kokosmelk voor serveren

Instructies

 1. Snijd de uien en sauteer deze in een verhitte pan (in een laagje water voor de olievrije versie)
 2. Pers de knoflook en voeg die toe aan de ui en laat dit gaar worden.
 3. Voeg de bouillon en aardappel toe en laat dit even koken totdat de aardappel bijna gaar is.
 4. Voeg erwten, citroen en munt toe en laat dit 5 minuten zachtjes koken.
 5. Pureer de soep in de blender of met een staafmixer.
 6. Serveer in schaaltjes en voeg wat kokosmelk, zout en peper toe.

6.1.5 /munt-citroen-erwtensoep/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like