Eergisteren kwam dat ene radioberichtje, dat berichtje dat elk jaar wel een keertje terug komt: “de eerste officiële warme dag!”. En wat hebben we er van genoten, och och. Gisteren nog zo’n eentje en voor zover ik het weet (lees: zover mijn app het weet) zal het voorlopig nog zo blijven. Daar past toch kleurig eten bij?


Rijst maken in een gewoon pannetje is voor mij altijd een drama. Óf nooit gaar, óf aangebakken. Het is alleen dat ik steeds meer inzie dat het eten van allerlei soorten rijst, granen, aardappels en peulvruchten echt de basis zou moeten zijn van een dieet. Al is het alleen al omdat het a)niet duur is, maar b) wel duurzaam. Dit is het eten dat de meeste mensen in de geschiedenis van de mensheid hebben gegeten, waarom zouden wij daarvan afwijken? Vandaar dat ik een (gratis) rijstkoker in mijn keuken heb gezet.

Ik begon met wat kokosrijst die ik ook al eerder heb gebruikt.  Gekookt in water en kokosmelk. Heel simpel, maar perfect om te serveren bij een curry of als basis voor een salade.

 

PrintKokos Notenrijst

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 200 gram notenrijst

Instructies

  1. Kook de rijst in het water en kokosmelk en serveer bijvoorbeeld met komkommer, mais, bonen, tomaat stukjes en granaatappel pitjes.

4.1.0.16 /kokosrijst/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like