Het zal je niet ontgaan zijn afgelopen weekend. Afgelopen zondag was het Valentijnsdag. Ik weet niet bij welk kamp jij hoort:

 • “ik-kan-niet-wachten”
 • “kapitalistisch-gezeur”
 • of “wat -is-het-vandaag?”.

Valentijnsdag betekende voor mij meestal iets tussen de tweede en de derde categorie. Maar dit jaar was het anders. Ik ben nu wel erg verliefd. Ineens heeft het meer betekenis. Pressure! Gelukkig, gelukkig. We deden alleen maar dat wat we wilden doen. Natuurijk hadden we de stad in kunnen gaan. Restaurant en alles. Maar je kent me, ik ga liever de keuken in. Koken met veel liefde. Dus de pan in de ene hand, roeren met de andere en ondertussen een fijn muziekje. Wat als toetje?

Wat anders dan een vegan chocolade mousse?

Voordat ik verder ga moet ik heel eerlijk zijn dat ik ze was vergeten om mee te nemen… dus ze lagen in de koelkast op Valentijnsdag…pfff dikke faal. Ik was ook mijn cadeautje vergeten mee te nemen.. pfff nog dikkere faal. So far het begin van mijn Valentijnsdag! Toen de dag eenmaal aanbrak regende het. Sterker nog, ik zag natte sneeuw met wind.

Valentijnsdag was uiteindelijk dus gevuld met dicht tegen mijn lief aanzitten en een serie kijken (The Killing..). Daarbij veel kusjes en ondanks dat ik mijn chocolade mousse was vergeten, veel lekker eten. 

Nu dus echt even over die mousse. De veganisten kennen dit recept. Het is bijna een beetje cliché. Maar juist omdat het een veel gebruikt recept is in de veganistische keuken, vind ik dat ik het ook in ieder geval één keer moet delen. Ik schaam me er niet voor!

Deze chocolade mousse bestaat uit zijden tofu. Wat? Een soort tofu dat je bij de biologische winkels kunt halen of bij een Aziatische toko. Het heeft een kwark achtige substantie en is dus perfect voor toetjes. Mix het even heel flink met alle ingrediënten en voordat je het weet heb je een heerlijk chocolade toetje voor twee (recept is voor vier..)!


PrintVegan Chocolade Mousse – met wat??

Ingrediënten

 • 1 pakje zijden tofu (270 gram)
 • 120 gram pure chocolade in stukjes
 • 30 gram cacao poeder
 • 1 eetlepel plantaardige melk
 • 100 gram suiker
 • 1 eetlepel port (optioneel)

Instructies

 1. Smelt de chocolade in een bakje boven een pan met heet water
 2. Voeg de cacao poeder, melk, water, port en suiker toe.
 3. Wanneer het is gesmolten verwijder van het vuur.
 4. Pureer de tofu tot een zachte substantie in een blender of keukenmachine.
 5. Voeg de chocola toe aan het mengsel en roer totdat het een geheel is.
 6. Verdeel over vier schaaltjes en laat het koelen in de koelkast. In ieder geval een uur.

4.1.0.16 /vegan-chocolade-mousse-met-wat/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like