Een paar dagen geleden heb ik besloten om de zomer door te brengen in Thailand. Gewoon, omdat het KAN! Zoals je misschien wel weet staat Thailand bekend om de geweldige vruchten. Die rijkdom hebben wij simpelweg niet met onze onrijpe bananen (what is up with those…) en zielige groene mangootjes.

Toch, er is een uitzondering. De watermeloen is onderweg. Nu de zon hier ook meer begint te schijnen begint ons fruit assortiment ook wat Thaise trekjes te krijgen. Onthoud wel, haal je watermeloen liever niet uit een standaard supermarkt waar ze te lang in de koeling hebben gelegen en eigenlijk alleen maar uit water bestaan.. Haal ze bij de Turkse supermarktjes (als je de luxe hebt om er één in de buurt te hebben en grote kans dat die ergens is!) of kwaliteitsgroentewinkel.

Bij mij in de buurt zijn er vele Turkse supermarkten (oh wat moet ik toch zonder). Ze laten de meloenen en al het ander fruit vaak buiten staan in de zomer (DUH omdat die de warmte nodig hebben). De meloenen liggen dus van het weertje te genieten en belonen de eters met een veel zoetere smaak.

Dit recept is simpel want zodra je er limoen bij doet, is het al zalig want limoen en watermeloen…beste vriendjes. Wanneer je de munt, limoen en watermeloen hebt gemengd, laat het dan weer wél even in de koelkast staan. Eet het vervolgens in het zonnetje, met je blote voeten in het gras.

Watermeloen Salade   Voorbereiding 5 Kooktijd Totaal 5   Ingrediënten

  • 1 watermeloen
  • 2 takjes munt
  • sap van 1 limoen
  • blauwe bessen / aardbeien / bramen

Instructies

  1. Snijd de meloen in stukjes en meng het met de limoensap en munt. Laat dit even in de koelkast staan.
  2. Versier met de blauwe bessen en serveer!

3.3.3070

Ben jij op zoek naar de nieuwste trends op gebied van interieur, zoals sfeervol toilet ideeen? Neem dan eens een kijkje op Woningcourant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like