Wat smeer ik op mijn brood? Misschien wel de moeilijkste vraag van de dag?

Zoveel opties. Zoveel mogelijkheden.. wat een stress. Maar hier een oplossing…

Kant en klaar plantaardig broodbeleg rechtstreeks uit de supermarkt, is even een zoektocht. Veel zoetigheid, veel hummus, pestos en tapenades. Ik snap dat het voor de diehard broodeter een uitdaging is om beleg te vinden dat dezelfde ervaring geeft als een dikke plak kaas met boter.

Maar goed, bad news, ik denk dat er geen vervanging is voor een dikke plak kaas met boter. Ik heb wel mogelijkheden gevonden die net zo lekker zijn en niet een beginnetje van een te hoog cholesterol, een verwoeste planeet en veel dierenleed… all in one!

Ik heb al eerder een recept gegeven voor broodbeleg. Deze, deze en deze. Kortom, vaak met kerrie (maar potdikkie wat is dat toch ook lekker!)

Dus hierbij, introducing, een smeersel zónder kerrie: Vegan Smeerpaté. Deze paté..oh man. Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven, welke woorden kan ik toepassen?

Lekker

Smaakvol

Goed smeerbaar (want het is oh zo smeuïg)

Verslavend..

Neem het mee naar feestjes of smeer het op je eigen feestje en iedereen zal verbaasd zijn. Naast de kruidenkaas en de blokjes salami zal deze paté de show stelen (en jij daarmee ook). Mensen zullen je voortaan “die – ene – van – die – zalige – paté” noemen. Noem dat maar ‘ es op je LinkedIn. 

Dit recept is van Colleen Patrick Coudreau. De vrouw waar ik uren naar kan luisteren met deze podcast. Ze is heel ervaren in de veganistische scene en weet hoe ze de niet planteneters kan verbazen. Dat is hiermee echt gelukt..

De veganaise uit het recept kun je vervangen door een beetje olie of door tahini. Voor een olievrije versie kun je het ook gewoon zonder dit onderdeel doen. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Probeer het eens uit :)

Vegan Smeerpaté   Voorbereiding 15 Kooktijd 10 Totaal 25   Ingrediënten

  • 1 pakje tempeh (nu ook bij de appie in het koelvak!)
  • 2 eetlepel veganaise of tahini
  • 1 kleine ui in mini stukjes gesneden
  • eetlepel dille (droog of vers)
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 2 eetlepels soja saus

Instructies

  1. Snijd de tempeh in stukjes en stoom, of kook het 10 minuten en laat het uit de pan afkoelen.
  2. In een aparte kom, pureer (met een staafmixer of in de blender) de tempeh, ui, dille, gember en sojasaus tot een pate.
  3. Serveer op (stok) brood of toast

3.3.3070

Op zoek naar de nieuwste interieurtrends? Neem dan een kijkje op onze collega’s van Woontax!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like