Kijk uit! Want… broodjes vol. Besmeerd met dikke lagen. Dat zou je wel eens willen gaan doen met deze salade!

De eiersalade kennen we natuurlijk allemaal van vroeger. Smeerde jij ze ook op zachte witte broodjes tijdens de paasbrunch?  Wanneer ik een hap nam, kwam de helft weer terug op mijn bord. Broodje na broodje. Ik raakte dan ook geregeld de tel kwijt hoeveel broodjes ik eigenlijk op had. Ondanks deze heerlijke nostalgie wilde ik nu een gezondere variant maken voor jullie! Maar met als doel om lekker net zo veel broodjes met pasen te gaan eten. Al zin in?

Bij het samenstellen van het recept ben ik niet perse bezig geweest om de klassieke eiersalade na te maken. Ik maak liever niet te veel “namaak” omdat je dan bepaalde verwachtingen hebt die natuurlijk niet uitkomen. Het is en blijft een ander product. Daarnaast wil ik niet te veel ingrediënten toevoegen die een typisch pakje eiersalade zo kenmerkend maakt (vet, zout en suiker).

Maar! Dat het uiteindelijk ook lekker vettig en smakbaar wordt, is gewoon een gegeven en dat wil ik graag delen! Ik kwam alleen nog niet op een andere naam…

Smeuïg goedje? Smakkend tofu beleg? Paasbrunch nostalgie spread?

Jij een suggestie??

Let er trouwens wel op dat je de tofu goed uitlekt. Want anders is die na een dag iets te vochtig. Dus goed platdrukken tussen een theedoek en het liefst nog wat langer laten staan.

Afdrukken Tofu “Eiersalade”

Bereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd 5 minuten

Categorie: Voor op brood

Hoeveelheid: 8-10

Ingrediënten

  • Blok stevige tofu
  • 3 flinke eetlepels vegan mayo
  • 2 eetlepels soya yoghurt (of vul dit aan met de mayo als je de salade echt goed romig wilt)
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel zonnebloem olie (optioneel)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels kerrie
  • Gemalen peper en zout naar smaak (zeker een aanrader)
    Optioneel:

  • Bieslook
  • Lente ui

Instructies

  1. Haal de tofu uit de verpakking en leg deze in een theedoek en druk het vocht er goed uit.
  2. In een kommetje, prak de tofu fijn tot kleine stukjes
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en proef even of je nog wat wilt toevoegen. Wat zout? Peper? Misschien extra kerrie of mayo?
  4. Serveer op vers brood en versier met sla, komkommer, vegetarische slager plakjes, augurk, enzovoort.

Notities

1. Om de echte ei smaak te krijgen, zou je ook wat kala namak toe kunnen voegen. Een soort zout dat in de speciaal zaken en toko’s is te vinden. Ik vond het zelf niet nodig maar kan erg lekker zijn.

2. Je kunt de verhouding mayo en soya yoghurt zo samenstellen dat jij het gezond vindt, Meer mayo is natuurlijk meer vet. Minder mayo is dus… je begrijpt em 😉

6.1.5 /tofu-eiersalade/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like