Dus ik loop de winkel in op zoek naar pijnboompitten. Ik kom aan bij het kleine zakje met gele pitjes en zie daaronder de prijs. Ik kijk een paar keer heen en weer van zakje, naar prijs, van prijs naar zakje. Wat?? Is het zo duur? Dus die pesto moest low budget, makkelijk en ook nog eens heel erg lekker! Wat is het resultaat? Zonnebloempitten pesto!
Ik had ineens zin in pesto omdat ik het recept voor spinazie pesto op de site van That Healthy Kitchen zag, gemaakt door een jonge dame (Emma) met een talent voor fotografie! Pesto is zo langzamerhand een wel bekend product in de keuken van de Nederlanders (dit was tien jaar geleden nog niet het geval). Door de pasta, op het toastje, op de stokbrood, of gewoon op brood. De belangrijkste voorwaarde voor pesto is de basilicum + iets vettigs en knoflook. Dus dat heb ik gevonden. Heel simpel maar ook heel effectief.
Ik heb het gelijk geserveerd aan alle bezoek in mijn nieuwe huis!
Afdrukken Zonnebloempit Pesto
Categorie: Sauzen en dressings, Voor op brood
Ingrediënten
- 2 handen vol (2 cups) basilicum blaadjes
- 1 cup zonnebloempitten
- 3 eetlepels olijfolie (kan ook minder, vooral handig om het glad te maken)
- 2 teentjes knoflook
- sap van halve citroen (en meer als je dat lekker vindt)
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Pureer alle ingr. in een keukenmachine / blender / staafmixer en voeg zo nodig nog wat zout peper of citroensap toe.
- Bewaar in een potje of besmeer gelijk op wat stokbrood!
6.1.5 /zonnebloempit-pesto/