Plantbites

  • Voorstellen
  • Recepten
  • Onderwerpen
    • Vegan Tips
    • Persoonlijk
    • Bronnen
    • Theologie
  • Contact

Zonnebloempit Pesto

09/10/2015

ZonnebloempitPesto (2 van 4)

Dus ik loop de winkel in op zoek naar pijnboompitten. Ik kom aan bij het kleine zakje met gele pitjes en zie daaronder de prijs. Ik kijk een paar keer heen en weer van zakje, naar prijs, van prijs naar zakje. Wat?? Is het zo duur? Dus die pesto moest low budget, makkelijk en ook nog eens heel erg lekker! Wat is het resultaat? Zonnebloempitten pesto! 


Ik had ineens zin in pesto omdat ik het recept voor spinazie pesto op de site van That Healthy Kitchen zag, gemaakt door een jonge dame (Emma) met een talent voor fotografie! Pesto is zo langzamerhand een wel bekend product in de keuken van de Nederlanders (dit was tien jaar geleden nog niet het geval). Door de pasta, op het toastje, op de stokbrood, of gewoon op brood. De belangrijkste voorwaarde voor pesto is de basilicum + iets vettigs en knoflook. Dus dat heb ik gevonden. Heel simpel maar ook heel effectief.

Ik heb het gelijk geserveerd aan alle bezoek in mijn nieuwe huis!

ZonnebloempitPesto (1 van 4)

Print
Zonnebloempit Pesto

Ingredients

  • 2 handen vol (2 cups) basilicum blaadjes
  • 1 cup zonnebloempitten
  • 3 eetlepels olijfolie (kan ook minder, vooral handig om het glad te maken)
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van halve citroen (en meer als je dat lekker vindt)
  • zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Pureer alle ingr. in een keukenmachine / blender / staafmixer en voeg zo nodig nog wat zout peper of citroensap toe.
  2. Bewaar in een potje of besmeer gelijk op wat stokbrood!
5.0
https://plantbites.nl/zonnebloempit-pesto/

 

Filed Under: Voor en bijgerechten, Voor op brood

« Snicker Bliss Balls
Speculaas Mueslirepen »

Comments

  1. Marlotte says

    10/10/2015 at 05:42

    Ja, het is echt belachelijk hoe duur pijnboompitjes tegenwoordig zijn. Ik gebruik nu ook altijd zonnebloempitten in mijn pesto’s. Mooie foto’s!

    Beantwoorden
    • Susanne Verboom says

      10/10/2015 at 07:59

      Wat goed! Ik was er zelf nog nooit opgekomen om die pitten te gebruiken… echt geweldig! En thanks voor het compliment 🙂

      Beantwoorden
  2. Emma @ That Healthy Kitchen says

    11/10/2015 at 18:02

    Ahhh dankjewel Susanne!! 😀 Ik schrok idd ook toen ik laatst eens pijnboompitjes wilde kopen… Zo duur! Ik heb ook wel eens pesto gemaakt met zonnebloempitjes, super lekker. En ik proefde zelf eigenlijk geen verschil 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Zoeken

Eten én woorden om op te kauwen, dat vind je bij Plantbites. Met plezier maak ik de recepten, foto’s en teksten voor iedereen die een hap durft te wagen naar een groener leven.


Zie ik je op Facebook?

Facebook Pagelike Widget
Bekijk Meer...Volg Plantbites op Instagram

Copyright © 2019 Plantbites