Ik sta op en kijk de kring rond. In mijn droom moet ik mijn verslaving toe gaan geven: “Ik ben Susanne en ik houd van Hummus” begin ik.

“Hallo Susanne!” roepen ze terug.

Hummus is natuurlijk geen nare verslaving. Deze verslaving mag. Sterker nog, ik vind dat iedereen hier een beetje verslaafd aan zou moeten worden. Persoonlijk kan ik het vergelijken met pindakaas. Met brood. Met frisse lucht en een deken om je heen wanneer je gaat slapen.

Ik moest twee keer nadenken om dit recept te plaatsen. Een schuldgevoel. Want, ik moet toch iets origineels aanbieden? Ik zal even iets opbiechten. Ik ben niet heel origineel in mijn dagelijkse eet gewoontes. Op twee handen kan ik de gerechten tellen die ik vaak maak. Één vinger daarvan is gereserveerd voor hummus. Trouwe vriend.

Dit smeersel is niet alleen oké maar ook gewoon broodnodig, al zeg ik het zelf. Daarom wil ik een voorstel doen. Een voorstel aan alle lunch tentjes. Aan alle brood zaakjes die als paddenstoelen uit de grond schieten. Daar waar we allemaal lunchen op een verdwaalde shop middag in de stad.


Beste eettentjes, strandtentjes, hipstertentjes.

De tijd is gekomen. De tijd is gekomen om ook voor jullie aan te bieden wat een grote groep als beleg gebruikt. Hummus. Miljoenen mensen in deze wereld eten het en ook in Nederland begint het onmisbaar te worden.

Want ja, we kennen de tosti met ham en kaas, we kennen het broodje met geitenkaas honing en walnoten, we kennen de appeltaart (MET OF ZONDER SLAGROOM??). We kennen de “huisgemaakte tonijn op ambachtelijk gebakken brood”. Dus geef nu ook hummus een plekje op je ontzettende cliché menu.

En als je dan toch bezig bent, lunchtentje, maak het dan ook “ambachtelijk”. Zelfgemaakt. Met hartige tahini die van de lepel stroomt wanneer je het uit de pot haalt. Met verse gekookte kikkererwten, frisse citroen en goede kwaliteit olijfolie. Op een bordje geserveerd met vers brood, nét uit de oven. Dat kraakt wanneer je het breekt. Met een paar olijfjes, een wijntje en een zonsondergang.

Alvast bedankt. 

Groet, Susanne, hummus addict. 

Hierbij mijn favoriete hummus recept! Wil je liever geen olijfolie in je hummus? Dat kan! Houd het eruit, voeg een beetje kook / blik vocht van de kikkererwten toe en je komt dan ook tot een heerlijk resultaat!

Afdrukken De beste Klassieke Hummus

Categorie: Voor op brood

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • twee flinke eetlepels witte vloeibare tahini
  • 2 eetlepels olijf olie (optioneel, of kook / blikvocht)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teen knoflook (optioneel! Ik laat de knoflook er vaak uit)

Instructies

  1. Voeg alles toe aan blender of keuken machine, pulseer tot een glad mengsel.
  2. Serveer met olijven, granaatappelpitjes, koriander, enzovoort. Natuurlijk met vers brood!

6.1.5 /klassiek-hummus-recept/ 1 teen knoflook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like