Zie je de vlaggen buiten hangen? De schooltassen die er vrolijk aan bungelen? De tieners die er trots onder staan? YES! De examens zijn voorbij en de resultaten zijn binnen. Ondanks een paar huilende aan de telefoon, is het merendeel natuurlijk blij. De leerlingen die je jarenlang hebt gezien, gaan uitvliegen. Ineens voelen ze zich volwassen. Ineens kunnen ze de wereld aan, niet wetende dat het lastige alleen nog maar gaat beginnen..
Dus om te vieren dat het een feestje is, hierbij een feestelijk oranje recept. Kijk snel…
Terwijl ik dit schrijf en verlangend kijk naar de foto’s van de zalige saus, bonkt mijn achterste kies. We hebben het hier over een verstandskies waarvan de tandarts zei dat ik daar waarschijnlijk nooit zo’n last van zal krijgen. Et Voila! Hij kijkt toch om de hoek. Dus voorlopig alleen soep en smoothies voor Suus… Terwijl ik dan maar terug verlang naar deze Enchilada’s!
Want echt, ik kan je dit recept niet vaak genoeg aanraden.
Ik heb het twee keer gemaakt in een week. Beide keren voor visite. Ik vind iets echt heel lekker wanneer ik stiekem hoop dat iemand anders er geen trek meer in heeft… maar dat gebeurde maar niet!
De saus is romig door de cashewnoten en zoete aardappel. De wraps die zwemmen er een beetje in en dat maakt elke hap een feestje. Een beetje boon, een beetje wrap samen met de overheerlijke saus.
Het is ook nog eens makkelijk om te maken en alles is in de supermarkt te vinden. Tenminste, edelgistvlokken kan ik in elke supermarkt vinden, maar goed. Ik woon in Utrecht. Het is maar de vraag of Lutjebroek in het verre oosten dat ook heeft… Anders hebben we altijd het internet nog!
Dus waar wacht je nog op??
Afdrukken Enchilada’s met Zoete Aardappel Saus
Categorie: Avondeten
Ingrediënten
- Voor de vulling:
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook, in stukjes of geperst
- 1 blik bonen in chilisaus
- 1 blikje mais
- 1 blik witte bonen (bijvoorbeeld canellini)
- 1 paprika in stukjes gesneden
- 100 gram olijven in stukjes gesneden
- Voor de saus:
- 2 eetlepels maizena / arrowroot / tapioca bloem (laatste werkt het beste)
- 250 ml ongezoete plantenmelk (ik gebruikte soja)
- handje vol cashewnoten, ongeveer 2 of meer uur geweekt in water
- 2 theelepels mosterd
- 1 cup edelgist vlokken
- 1 eetlepel azijn (appel)
- 1 grote zoete aardappel, gestoomd of gekookt
- 6 grote wraps
Instructies
- Bak de ui en knoflook in een verhitte pan.
- Voeg na 5 minuten de paprika toe en roer dit mee
- Voeg na een minuut alle bonen toe en verhit dit 5 minuten.
- Doe op het laatst de olijven erbij en roer deze door het mengsel.
- Mix de maizena, arrowroot, tapioca bloem in een glas met 100 ml melk totdat er geen klontjes meer in het mengsel zitten
- In een pannetje, verhit de melk, met de mosterd en voeg de edelgistvlokken toe. Roer dit goed door.
- Voeg op het laatst het bloemmengsel er aan toe. Verhit de saus totdat het dik wordt.
- Doe de saus in de blender en voeg daar de zoete aardappel en cashewnoten aan toe.
- Blend totdat het helemaal gemixt is.
- Verhit de oven op 175 graden.
- Vul de wraps met het mengsel, rol ze op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
- Bedek de enchilada’s met de heerlijke saus.
- Doe deze in de oven voor ongeveer 20 minuten.
- Serveer met wat guacamole, salsa saus en wat limoen.
- Eetsmakelijk!
6.1.5 /vegan-enchiladas-met-zoete-aardappel-wie-filmt-mij-daar/