Linzen spinazie curry

Is het een curry? Is het een soep? Ik weet het niet. Maar maakt het eigenlijk ook uit? Het is heeerlijk! Vooral op deze donkere grijze februari dagen hebben we een kommetje warm linzen spinazie geluk allemaal wel even nodig. Ik in ieder geval echt echt wel.

Mensen mensen. Pffff… Januari en februari zijn me een paar maanden geweest zeg. Door de buikgriep die een paar weken ons gezinnetje heeft getergd en het overlijden van mijn schoonvader, doet februari niet veel goeds aan zijn ietwat grijze reputatie.

In dit soort tijden leer je goede oude lessen van accepteren en waarderen wat je hebt. Ik ga dan altijd maar weer terug naar de basis. Dichtbij de mensen waar je van houdt en goed voor jezelf zorgen. En de tijd voorbij laten gaan.

Ik heb veel minder gekookt de afgelopen weken. We hebben geregeld gegeten bij anderen. Of niet gegeten omdat we zo ziek waren. Of we gingen toch even naar mijn moeder om daar lekker te eten terwijl

En dus stond er nog heel wat te wachten in de koelkast toen we eenmaal weer gesetteld waren en het normale ritme erin kwam. En dan wil ik altijd iets dat goed vult en gezond is. Alsof de warmte van een linzen curry onderdeel wordt van je eigen kacheltje.  

Linzen spinazie curry

Dus hierbij het recept van deze romige, simpele heerlijke kokos linzen curry. Deze curry heeft een beetje een bite door de linzen en de wortels en zit natuurlijk vol met geweldige vitamines en mineralen door de groente, linzen, gember en het wonder poedertje kurkuma.

Voor meer curry recepten, probeer ook eens:

Afdrukken Linzen spinazie curry

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd 20 minuten

Totale tijd: 30 minuten

Categorie: Avondeten

Hoeveelheid: 3-4 personen

Linzen spinazie curry

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie of boter
  • 2 uien in kleine stukjes gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijn gesneden of geperst
  • 2 wortels in stukjes gesneden
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 250 ml water
  • 200 gram rode linzen
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk of sojaroom

Instructies

  1. Verhit de olie in een pan
  2. Fruit de ui en de knoflook een paar minuutjes
  3. Voeg de kruiden en wortels toe en bak dit een minuutje
  4. Doe dan de linzen, water en bouillonblokje erbij en laat het geheel met de deksel erop ongeveer 10 minuten op middelvuur koken. Totdat de linzen gaar zijn.
  5. Voeg de spinazie, tomatenblokjes en kokosmelk toe en verwarm dit nog een paar minuten.

6.1.5 /linzen-spinazie-curry/

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Avondeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *