Ennnn de zomer is weer voorbij! Deze zomer gaat de geschiedenis boeken in als de zomer waarin ik veel te veel geld heb uitgegeven. Ik geef de schuld aan ons veel te leuke huis. Aan de bruiloft. Aan de sterren. Het ligt heus niet aan mij. Het betekent wel dat we low budget moeten gaan! En ja, ook het eten moet er aan geloven.
Natuurlijk probeer ik het liefst allemaal nieuwe recepten uit. Maar wanneer er kilo’s cashewnoten, kokosolie, wijngranaatappelsterrenstofmeteenvleugjeamandelzweetazijn gevraagd wordt, kijk ik wanhopig naar m’n portemonnee. Nee jongens, geen optie nu. Om eerlijk te zijn hebben we afgelopen weken van stamppotten en bonen geleefd… Want een verhuizing en trouwplannen zijn niet bepaald lief voor je pinpas.
Dus daar moest wat op verzonnen worden! Op een gegeven moment was ik de herhaling zat. Toen vond ik een recept in het boek All – day Bowls van Denise Kortlever (Blog: the All Day Kitchen). Ze is niet specifiek vegan maar de recepten makkelijk aan te passen. Dus hier een variant! Zo lekker!
Dit recept past prima bij deze tijd van het jaar. Alhoewel ik totaal niet op let of eten bij een bepaald jaargetijde past, besefte ik tijdens het maken van de foto’s dat het de juiste combo tussen herfst en zomer is. De licht verteerbare couscous en de frisse tomatensmaak tegenover de kruidige kaneel en gerookte paprika.
Dus kruip maar op je bank (of onder de bank zoals mijn pup hieronder) en omarm de heerlijke geuren van deze couscous stoof! En nog even als afsluiter hieronder de foto van die allerliefste pup na een dagje bij de opvang… onder de bank… voor pampus… uitgeput… uren lang slapen…
Afdrukken Couscous Tomaten Stoof
Categorie: Avondeten
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
- 1 tl kaneel
- 1 tl gerookte paprika poeder
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blik kikkererwten
- 1 grote zoete aardappel
- 1 liter groentebouillon
- 1 handje rozijnen (of andere gedroogde fruit, ik gebruikte dadels)
- 100 gram (parel) couscous
- handje koriander of peterselie
Instructies
- Verhit de olie in een soeppan en voeg de ui, knoflook en een snuf zout toe.
- Bak 5 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg de kaneel en gerookte paprika poeder toe en bak even mee. Als het te droog wordt kun je een beetje water toevoegen.
- Doe de tomaten, kikkererwten, zoete aardappel, rozijnen en bouillon in de pan.
- Laat dit minstens een kwartier pruttelen.
- Voeg dan de couscous toe en laat 10 minuten meekoken.
- Breng de stoof op smaak met peper en zout en serveer met peterselie of koriander.