Er kan geen slechtere timing zijn van het presenteren van een tropisch toetje dan deze. Want de herfst heeft zijn intrede gedaan! Hij heeft in ieder geval flinke regenlaarzen aan. Maar toch wil ik dit simpele toetje met je delen. Want he! Een beetje “at your home tropicana” kan nou ook geen kwaad. Voordat we weer koukleumend op ons fietsje naar het werk gaan. Nog ffies mensen, nog ffies genieten van de nazomer.

Dus! Soms wil een mens toetje.

Lekker fris

Zoet

Knapperig (door de nootjes)

En een tikkeltje apart door de gembersiroop.

Vorige keer postte ik een recept online van Denise Kortlever (All Day Bowls). Ik vind haar foto’s echt prachtig. Heel simpel. Natuurlijk zijn ze niet vegan, maar eerlijk gezegd houdt me dat niet tegen om geïnspireerd te raken door bepaalde gerechten of fotografie. In mijn hoofd maak ik wat notities en geef er mijn eigen draai aan. Dus hierbij nog eentje van haar!

Ik gooi het een ook nog over een persoonlijke boeg voordat je bij het recept aankomt. Afgelopen weekend had ik mijn vrijgezellenfeest! Dat er een traantje over mijn wang ging aan het eind van de dag (van blijdschap en geluk) kan ik in ieder geval niet ontkennen. Over het algemeen ben ik een sterke tante maar wanneer al mijn vriendinnen bij elkaar zijn en alles even goed is, kan ik het niet laten.

Dan zijn we ook nog eens druk geweest met een moestuinbak op wieletjes! Met een deksteltje eroverheen zodat we nu nog in de aankomende maanden wat groente kunnen telen. Check even hoe leuk:

Nu natuurlijk het recept!

Print Tropisch toetje met Ananas

Ingredients

  • 1 tl olie om in te bakken
  • blik ananas (op sap) in blokjes
  • 2 flinke el gembersiroop of 1 eetlepel geraspte gember en wat normale siroop
  • 300 ml soja yoghurt (of zoveel je wilt)
  • handje ongebrande noten
  • 2 el kokosschaafsel

Instructions

  1. Verhit de olie in de pan.
  2. Bak de ananas ongeveer 5 minuten in ieder geval tot het fruit zacht is en de buitenkant een beetje gebruind. Doe dan de gember(siroop) erbij en bak een minuutje mee.
  3. Verdeel de yoghurt over 2 – 3 kommen.
  4. Schep de ananas over de yoghurt en bestrooi de noten en kokos.

4.20 /tropisch-toetje-met-ananas/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Suikervervangers
Read More

Suikervervangers

Welke natuurlijke suikervervangers zijn goed Sommige natuurlijke suikervervangers zijn beter dan andere. Sommige hebben een slechte smaak, andere…