Met flinke discipline kom ik de laatste weken van mijn zwangerschap door. Elke ochtend een wandeling. Elke ochtend een kommetje havermout. Niet te veel en niet te weinig eten. Bladgroen? Check. Peulvruchten? Check. Multivitamine? Check!

Ik doe mijn best. Maar niet altijd. Want het is per slot van rekening morgen een feestdag! 


Toen ik op mijn Facebookpagina vroeg wat mensen graag wilde zien (kaassaus, oranje taartje of ijsthee) besloot ik al snel dat ik niet alleen de kaassaus zou maken, ook al was dat echt de winnaar. Maar ook het taartje. Want… waarom ook niet? Toen ik eenmaal het taartje ging bedenken, kwam het strenge regime van mijn verlof wat op een zijspoor. Het idee begon wel met gezonde ingrediënten (denk aan fruit, volkoren granen en al dat) maar dit duurde niet lang. Het idee eindigde in ieder geval met… Oreo’s.

Zomaar in een flits stond ik in de keuken oreo’s uit elkaar te draaien. Huuuh?? Hoe is dat gebeurd? De crème in het ene bakje. Het biscuitje in het andere bakje. Een heerlijk meditatief klusje.

Ik heb mijzelf vergeven voor mijn ongezonde zijspoor want meteen toen ik het taartje van mijn vork hapte wist ik dat dit een gaaf recept is om te delen. Want alles zit erin! Knapperige chocolade koekjes, room van de witte crème en de heerlijke frisheid van de sinaasappel en yoghurt. Zo simpel! Maar zo lekker! Dit moet toch gedeeld worden??

Na dit taartje ga ik wel weer terug naar de strenge regels. Laten we nu allemaal maar even de teugels vieren. Het is per slot van rekening bijna Koninginned… Nee! Koningsdag! En mijn hond is jarig. En ik ben met verlof. En de lente is begonnen. En de zon schijnt. En…

Tja, vul zelf maar in. Er valt genoeg te vieren.


Print Oreo Sinaasappel Taart

Prep Time: 20 minutes

Cook Time: 2 hours

Total Time: 2 hours, 20 minutes

Yield: 8-10

Ingredients

 • Ongeveer 300 gram oreo koekjes met extra room ertussen Dat is deze
 • 60 gram vegan margarine of olie
 • 500 ml soja yoghurt
 • 4 kleine snack worteltjes, gekookt
 • room van de oreo koekjes
 • rasp van 1 sinaasappel
 • 250 ml sinaasappelsap
 • 7 gram agar agar

Instructions

 1. Draai de oreo koekjes uit elkaar. Doe de zwarte biscuitjes in één kommetje en de crème in een ander kommetje. Zo houd je dus een kom crème en een kom alleen met de koekjes over.
 2. Doe de biscuitjes in een keukenmachine (of blender) en pureer.
 3. Verwarm de margarine of olie in een pannetje en voeg dan de kruimels toe.
 4. Doe dit mengsel in een cakevorm of springvorm en druk goed aan. (Ik gebruikte een cakevorm dus ik weet niet goed hoe het er met een taartvorm uit zou komen te zien.)
 5. Leg de bodem in de koelkast.
 6. Kook de worteltjes tot ze gaar zijn.
 7. In een blender of keukenmachine, doe de room van de oreo’s, de yoghurt, de rasp van de sinaasappel en de worteltjes en meng dit tot een zacht egaal mengsel.
 8. In een apart pannetje, doe de 250 ml sinaasappelsap en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg de agaragar toe en laat dit 2 minuutjes zachtjes pruttelen. Roer goed door!
 9. Wanneer de agaragar helemaal is opgenomen, dan voeg je de sinaasappelsap toe aan het yoghurtmengsel en dit pureer je zachtjes nog even in de keukenmachine of blender.
 10. Doe het geheel in de cakevorm (of taartvorm) en strijk het glad en leg het in de koelkast om op te stijven.
 11. Versier met aardbeisaus (zoals op de foto) of bijvoorbeeld mandarijn partjes.

4.20 /oreo-sinaasappel-taart/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like