Als kind was de zomervakantie de beste tijd van het jaar. Een hele dag in het zwembad, compleet verbrand en vermoeid naar huis en dan een stapel pannenkoeken naar binnen werken. Het mooiste was dan het toetje… ijs…oooh… roomijs, raketjes, snickerijs en soms die magnum. Dan voldaan en gelukkig naar bed. Morgen weer een dag.

Misschien is dat wel stiekem de reden waarom ik het onderwijs in ben gegaan. Altijd die zomervakantie. Lange dagen waarin je niets moet. En veel ijs kan eten wanneer het mooi weer is.


Veganistisch ijs uit de supermarkt is (was) een ander verhaal. Maar zo langzamerhand komt er steeds meer te liggen en ik wil wedden dat dit in de komende jaren heel snel gaat veranderen. Tot dan eet ik veel waterijsjes (nog een stuk beter voor je ook!) en maak ik het soms wel eens zelf. Zoals deze. Op basis van banaan kan alles. Maar nu wilde ik ook iets anders proberen. Dus op mijn slippertjes terwijl ik ondertussen van de zon genoot, ben ik aan dit kokos-muntijs begonnen. Dit is het proberen waard wanneer je zo’n laaaange zomerdag hebt.

Want je wordt beloond:

Deze is romig, zoet, tropisch, muntachtig en dan die stukjes chocola.. oh…

Heb je geen ijsmachine? (die heb ik namelijk ook niet) Maak het recept zoals hieronder staat vermeld, leg het in de vriezer in een afgesloten bak en roer om het uur flink goed door totdat je de juiste consistentie hebt. Kan niet mis gaan. Iets te ver door laten vriezen? Even ontdooien en dan gaat het ook goed.

Print Kokosmuntijs met stukjes chocola

Ingredients

  • ongeveer 20 verse muntblaadjes (komt niet heel nauw)
  • 1 cup (mok) cashewnoten die een paar uur in het water hebben gestaan
  • 1 blik kokosmelk
  • 1/4 cup / 50 gram suiker of siroop (bijv. agave)
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 100 gram chocoladereep in kleine stukjes gesneden

Instructions

  1. 1. Doe alle ingr (behalve de chocola) in de blender of keukenmachine en laat dit zeker een minuut draaien (of langer). De bedoeling is dat het echt een glad mengels wordt.
  2. 2. Voeg de chocoladestukjes toe en doe het mengsel in een goed afgesloten bak en leg dit in de vriezer.
  3. 3. Roer om het uur zodat het niet helemaal kristalliseert. Dit proces duur ongeveer 4 uur.
  4. 4. Serveer met muntblaadjes!

4.20 /kokosmuntijs-met-stukjes-chocola/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like