Een tijd geleden stond ik in het pittoreske Hattem in een ijssalon. Hoewel ik dacht dat ik op de Veluwe geen zuivelvrij ijs zou kunnen vinden, bleek het tegenovergestekde waar te zijn. Met trots liet de eigenaar een koeling zien met alleen maar fruitijs omdat “er steeds meer mensen zijn die geen zuivel willen eten”. Yes! Twee bolletjes mango en kokosijs alstublieft!

Maar nu deze…

Met het zomerse weer gaan de rijpe bananen ook steeds sneller tot stippel niveau. Dan zijn ze juist perfect om in te vriezen en kun je ze gebruiken als basis voor ijs. Dan hoef je alleen nog maar de volgende soms na te doen: bevroren banaan + oreokoekjes = heerlijk ijs.

Zorg er voor dat de banaan in stukjes is gesneden want dat bespaart je een nieuwe blender! De verhoudingen hoef je niet heel nauw te nemen. Om eerlijk te zijn heb ik het op de gok gedaan en moet ik nu weer heel hard nadenken wat het ook alweer was… kortom, merk je dat het te veel naar banaan smaakt = meer oreo’s. Te veel oreo’s? = meer banaan. Het kan niet mis gaan.

Print Banaan Oreo Ijs – Makkelijkste ijs ooit

Prep Time: 5 minutes

Yield: 4

Ingredients

  • 4 bevroren bananen in stukjes gesneden
  • rol oreo koekjes

Instructions

  1. In de blender, pureren en klaar! Versier met nog wat koekjes of val gewoon aan wanneer je geen geduld hebt…

4.20 /banaan-oreo-ijs-makkelijkste-ijs-ooit/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like