Terwijl ik dit aan het schrijven ben, staat mijn vierde kop thee van vandaag naast mij. Ik weet niet wat het is. Misschien het weer, de tijd van het jaar, de donkere avonden maar Suus blijft die waterkoker maar aanzetten.  Daar gaat mijn energierekening..

Hoe dan ook! De donkere dagen vind ik altijd wel lastig. Het heeft aan de ene kant iets gezelligs, maar het is soms ook wat benauwend. De lange avonden zijn weg en daarmee ook het gevoel dat je nog heel veel kunt doen. Waar je anders wat makkelijker nog een fietstocht of wandeling gaat doen, is er nu altijd even een twijfel. Zouden we echt naar buiten gaan met die regen enzo? Maar goed, als je dan eenmaal buiten bent dan is het ook wel oké! Een beetje leuk spannend zelfs …

Des te meer probeer ik de avonden binnen zo gezellig mogelijk te maken. De kaarsen vliegen over de toonbank. De gezellige lichtjes branden zich helemaal suf en de kleedjes liggen op de bank. We hebben een groen kleedje (Mos) en een bruin kleedje (Schors) en die kleedjes brengen mij de donkere dagen door.

Voor de avonden kan een beetje snacken natuurlijk geen kwaad. Want wat moet je anders? Snacken doe ik eigenlijk zelden maar wanneer ik het wel doe, dan doe ik het goed! Ik kreeg onlangs bij mij thuisbezorgd een pakketje met meerdere soorten chips van Snoepgoed.  Niet zomaar chips. Nee. Chips van bananen! Banana Joe chipjes om specifiek te zijn. Zo lekker! Een beetje pittig of gewoon de good old paprika smaak. Je zult begrijpen dat alle drie de zakjes binnen no time weg waren.

Nou is een dip altijd lekker. Meestal neem ik niet eens de moeite om een dip te maken. De chips is al op voordat ik het geduld vind om de dip te maken. Maar nu was ik gemotiveerd! Dit is een zoete aardappel dip. Helemaal perfect bij de pittige chipjes. Zoet en hartig tegelijkertijd. Dit kan niet mis gaan. Dit recept heb ik van het blog Beaufood. Super goed idee van deze blogster!

Dus chippen en dippen maar!

Print Zoete aardappel Chips Dip

Ingredients

 • 450 gr zoete aardappel
 • 1 teentje knoflook
 • 3 el tahini
 • sap van 1/2 limoen
 • 2 el olie
 • 1 tl rijstsiroop
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 theelepel chilli poeder
 • 1/2 theelepel kaneel
 • snufje zout

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 2. Snijd de aardappelen in twee helften en laat deze met de schil naar boven gaar worden in de oven voor ongeveer 45 minuten
 3. Haal de aardappel er uit en haal de schil er af.
 4. Pureer de overige aardappel en alle ingrediënten in een pasta.
 5. Schep het in een potje / schaaltje en laat het even afkoelen in de koelkast.

5.0 /vegan-chips-dip/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like