Ken je die grap van dat meisje die drie keer in de week van plan was te bloggen? Hahaha ja die ken ik ook! Goeie! Nee, gekkigheid. Ik ben er even een maand uit geweest. De vorige keer dat ik wat schreef was het nog net geen 31 graden en kwam er ’s avonds nog wat licht door de ramen. Dat daglicht is nu wel voorbij (nog zeven weken dan draait het om.. nog zeven weken dan draait het om…nog zeven weken…)

Maar ik maak een comeback met een klapper van een smoothie! Ik noem deze niet voor niets de Ultieme Herfst Smoothie (met hoofdletters). Want wist jij dat wanneer je al het goede van de herfst in een blender doet, er een wondertje uit komt?


Aan wie of wat geef ik de schuld voor het niet posten van nieuwe recepten? Ik geef de schuld aan headspace. Nee niet de meditatie app, maar alle gedachtes die de ruimte innamen in mijn hoofd. De verloving, locaties kijken, werk opstarten, studie opdrachten, (schoon) zussen die allemaal nieuwe neefjes op de wereld zetten dat ik de tel kwijt ben. Wacht even, hoe heet die laatste nou ook alweer? Wacht even, wie hebben we nou net gedoopt?

Kortom, het normale leven. Veel nuttige gedachtes en maar nog veel meer onnozele. Tijd om mijn headspace weer opnieuw in te delen.

Deze smoothie krijgt in ieder geval ruimte in mijn hoofd en maag. Laat je niet afschrikken door de ingrediënten. Want het volgende lijstje met ingrediënten zal voor de smoothie ‘leek’ echt heel raar klinken. Voor de ervarene onder ons die Pinterest afstruinen, foodblogs onderkwijlen en de VS food trends in alles navolgen, zal dit bekend in de oren klinken. Voor de rest zal ik het eerst in echte termen uitleggen en daarna tussen haakjes extra uitleg:

Ik heb het over:

 • kaki fruit (snoep waar je niet naar van wordt)
 • kaneel (de geur van gezelligheid)
 • pompoen (bindend, zacht, zoetig, stevig en boordevol vezels, vitamine en mineralen)
 • sojamelk met kokossmaak (melk die alles lekker maakt. Knap stukje werk van Alpro)
 • zonnebloempitten (voor de goede vetten en omdat een smoothie niet romig genoeg kan)
 • banaan (omdat er ook nog wat ‘normaals’ in deze smoothie kan).

Dus laat je niet kennen door de misschien aparte ingrediënten en laat je verrassen wat er dan uitkomt. De Amerikanen doen het ook al jaren. En kijk, als zij het doen dan moeten wij dat ook toch? Ondanks dat ze Trump en Hillary als laatste twee opties hebben gekozen in een land vol briljante mensen.

Smoothies kiezen ze wel goed!


Print De Ultieme Herfst Smoothie

Ingredients

 • 1 1/2 cup gestoomde flespompoen
 • 1 hele rijpe kaki fruit
 • 1/2 cup geweekte zonnebloempitten
 • 2 theelepel kaneel
 • 2 cups kokosmelk drink van Alpro (of jouw favoriete plantmelk)
 • 1/2 cup water
 • 1/2 banaan (of een hele als je dat lekker vindt)

Instructions

 1. Week de zonnebloempitten in heet water en laat een uurtje staan
 2. Snijd de pompoen in stukjes (snijd de rand er af) en laat dit stomen of kook. De rest kun je gebruiken voor een soepje!
 3. Doe alle ingr. in een blender en blend totdat het helemaal glad is. Voeg ijs toe zo nodig als de pompoen nog niet helemaal afgekoeld is.
 4. Enjoy!

4.20 /de-ultieme-herfst-smoothie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like