Precies 5 jaar geleden koos ik om vegan te eten. Dat betekent, beste mensen, dat ik ook precies 5 jaar tofu maak op een manier dat meestal nergens naar smaakt! WOOHOO gefeliciteerd ikke! Om eerlijk te zijn gebruik ik tofu vooral als opvuller in Thaise curries.. Want daar valt het niet zo op tussen alle kruiden en geuren.

Maar ik gun de wereld, jij als lezer en de eters van mijn maaltijden, veel meer dan dat! Dus ik ging aan de slag! Op zoek naar knapperige tofu… uit de oven!

Verlofdagen

Nu mijn verlof bezig is en mijn takenlijst bestaat uit ‘hydrofiele luiers strijken’, ‘babybadje schoonmaken’ of ‘even een dutje doen om bij te komen van de eerste twee taken’ bedacht ik me ineens iets. Deze weken zijn uniek. Er is nog niet een klein leven afhankelijk van mij. Behalve mijn hond dan. Ik kan alles doen wat ik maar wil! Nou ja, zolang het niet veel bukken, lopen, liggen, staan, zitten of omdraaien betreft.

Hoewel me soms ook de zenuwen enorm overvallen, geniet ik echt van deze dagen. Zonnige, heerlijke, alles-voor-mezelf-en-mijn-hubby dagen. De taakjes zijn simpel, de waterkoker warm en de mailbox ongeopend. Ik lees mijn favoriete blogs. Zoals deze, of deze, of deze. Ik eet mijn favoriete eten. Zoals deze, of deze. Ik kijk films die ik anders nooit zou kijken maar ineens toch wel erg gaaf vindt. Zoals deze

Natuurlijk kijk ik uit naar de dag dat ik beval, maar jongens, laten we eerlijk zijn. Ik zit in week 39.. dat betekent dat het ook nog wel eens 3 WEKEN zou kunnen duren! Aangezien dit mijn eerste zwangerschap is en de statistieken er sowieso op wijzen dat het dus nog wel even kan duren, zing ik vrolijk nog mee met de zoveelste begin tune van een Friends aflevering. Komt de kleine eerder, dan is dat alleen maar gaaf!

 Omdat ik zoveel tijd heb, nam ik me voor om tofu te leren kennen. Ik kocht meerdere blokken van onze bleke vriend. Daarvan verdween een aantal in de hondenbak en een aantal in de container omdat het het meer kool was dan tofu. Uiteindelijk heb ik er mijn eigen draai aan gegeven zodat succes gegarandeerd is met als resultaat knapperige smaakbommetjes.

Tofu

Het is slim om eerst wat vocht uit de tofu te halen. Dit doe je door er een theedoek omheen te doen en even flink op de tofu te drukken. Je kan het ook tussen een paar boeken laten liggen zodat er langere tijd druk op staat (en er meer vocht uitkomt).

Kruiden

De bedoeling is om ze goed in olie en kruiden te hullen en vervolgens op een niet al te hoge temperatuur in de oven te bakken. Draai ze een keertje om, en je voorkomt dat ze taai worden.

In het recept heb ik ook verwerkt dat je allerlei kruiden kan gebruiken. Dus of ze nou in een salade komen of curry, je kan zelf dus kijken of de tofu kruiden passen bij dat gerecht.

Wat vind je er van?

Ik ben heel benieuwd hoe de tofu bij jou uit de oven komt. Heb je nog variaties of tips? Ik hoor het graag!

Afdrukken Knapperige Tofu uit de Oven

Categorie: Avondeten

Ingrediënten

 • 1 blok stevige tofu
 • 2 eetlepel olie (olijf, sesam, pinda)
 • 1 eetlepel sojasaus of tamari
 • 1 eetlepel maizena
 • 1 eetlepel gewenste kruiden (passend bij het gerecht dat je maakt)

Instructies

 1. Druk de tofu samen tussen een theedoek zodat het vocht eruit komt. Leg er zo nodig nog even wat boeken op (zie foto). Zo komt er zoveel mogelijk vocht uit.
 2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
 3. Snijd de tofu in blokjes van gewenste grootte.
 4. Verplaats de tofu in een kom en schenk de olie en sojasaus erbij.
 5. Doe de maizena erbij en roer dit nog even goed door totdat je geen witte vlokjes van de maizena ziet.
 6. Verspreid de tofu over een ovenschaal met bakpapier.
 7. Bak de tofu 20-25 minuten (totdat ze goudbruin en knapperig zijn) in de oven.

6.1.5 /knapperige-tofu-uit-de-oven/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like