Ik lieg niet wanneer ik zeg dat dit de beste koekjes zijn die ik ooit heb gemaakt en heb gegeten. Ik overdrijf niet.
Deze koekjes brachten me regelrecht in een innerlijke strijd tussen alles op willen eten en toch ook een beetje slank willen blijven. Je kent het wel, de koekjes staan in de kast en je probeert te ontkennen dat ze er zijn: “Zal ik er éééntje nemen? Dat is toch niet zo erg?”
Van deze koekjes neem je er nooit maar ééééntje van. Dat moet ik je wel alvast meegeven.
Om zeker te weten dat ik het goede recept mee geef aan jullie, heb ik twee versies gemaakt… uit pure hardnekkige noodzaak dus 😉
De tweede variant werd de beste: warme chocoladekoekjes. Knapperig van buiten en van binnen word je verrast met heerlijke brokken chocolade. Inclusief beslag dat je ook nog eens op mag snoepen. Oh, ik zou ze gelijk nog een keer willen maken.
Na de tweede poging waarbij de koeken nog beter waren gelukt, heb ik besloten om een heel groot deel weg te geven. Ik kan het gewoon niet. Noem me zwak maar dit kon ik niet aan.
Al goed!
De ingrediënten zijn te krijgen in de supermarkt. Kijk wel even goed of de boter veganistisch is, maar de meeste grote winkels hebben tegenwoordig wel een variant erbij. Voor tips over vegan producten in de gewone supermarkt (onder andere boter), kun je trouwens altijd terecht bij GewoonVegan.
Je kunt natuurlijk kleine koekjes maken door minder beslag te gebruiken en grote platte koeken door meer beslag te gebruiken en het van tevoren al wat plat te drukken. De hoeveelheid beslag is ongeveer de grootte van de koeken, ze zullen niet veel groter worden.
Yess! Op naar de winkel!
Afdrukken Beste Vegan Chocoladekoekjes
Categorie: Koek en Taart
Hoeveelheid: 12-16
Ingrediënten
- Droge ingr:
- 200 gram bloem (kan een mix zijn van soorten)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 eetlepel maizena
- snufje zout
- Natte ingr:
- 110 gram vegan boter / margarine
- 100 gram lichte basterdsuiker
- 2 eetlepel sojamelk
- 1 theelepel vanille extract (optioneel)
- 80-100 gram pure chocoladestukken van een chocoladereep (Ik gebruikte Tony!)
Instructies
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Vet een bakplaat in of leg er bakpapier overheen
- In een mengkom, mix de boter, de suiker, sojamelk en optionele vanille extract met een handmixer tot een luchtig mengsel.
- In een andere schaal, mix alle droge ingr. met elkaar.
- Doe de droge en natte ingrediënten bij elkaar en kneed tot een deeg.
- Wanneer het bij elkaar komt, voeg je de chocoladestukken toe.
- Snack wat van het deeg. Omdat het kan.
- Maak een rol van het deeg en snijd in stukjes van 1 cm dik.
- Rol de deegstukjes in ballen en druk ze dan wat plat en leg dit op het bakpapier.
- Bak 12-14 minuten in de oven. De koeken zullen er nog wat ongebakken uitzien maar hebben een licht goudbruine kleur.
- Laat ze koelen buiten de oven en zo worden ze knapperig. Snoepse!
6.1.5 /beste-vegan-chocoladekoekjes/ Afdrukken Beste Vegan Chocoladekoekjes
Categorie: Koek en Taart
Hoeveelheid: 12-16
Ingrediënten
- Droge ingr:
- 200 gram bloem (kan een mix zijn van soorten)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 eetlepel maizena
- snufje zout
- Natte ingr:
- 110 gram vegan boter / margarine
- 100 gram lichte basterdsuiker
- 2 eetlepel sojamelk
- 1 theelepel vanille extract (optioneel)
- 80-100 gram pure chocoladestukken van een chocoladereep (Ik gebruikte Tony!)
Instructies
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Vet een bakplaat in of leg er bakpapier overheen
- In een mengkom, mix de boter, de suiker, sojamelk en optionele vanille extract met een handmixer tot een luchtig mengsel.
- In een andere schaal, mix alle droge ingr. met elkaar.
- Doe de droge en natte ingrediënten bij elkaar en kneed tot een deeg.
- Wanneer het bij elkaar komt, voeg je de chocoladestukken toe.
- Snack wat van het deeg. Omdat het kan.
- Maak een rol van het deeg en snijd in stukjes van 1 cm dik.
- Rol de deegstukjes in ballen en druk ze dan wat plat en leg dit op het bakpapier.
- Bak 12-14 minuten in de oven. De koeken zullen er nog wat ongebakken uitzien maar hebben een licht goudbruine kleur.
- Laat ze koelen buiten de oven en zo worden ze knapperig. Snoepse!