Afgelopen zondag had ik een moment voor moi en moi alleen. Ik had al genoeg gewerkt de dagen daarvoor en had nog geen zin om me voor te bereiden op de maandag.

Dus, muziekje op, pantoffels aan de voeten en ik ging kastjes doorneuzen op zoek naar iets lekkers om te maken. Japie mag weten waarom, maar ik had alle ingrediënten in huis voor warm knapperig brood met zelfgemaakte pesto. Zie hier, heerlijk, warme, knapperige, geurende, smeuïge pesto bruschetta met minder dan 10 ingrediënten en maar 20 minuten voorbereidingstijd!

Zo’n vrije zondagmiddag is heel welkom. De afgelopen weken zijn we niet per se druk geweest maar we hebben veel plannen gemaakt, veel nagedacht en uitgevoerd. Waar de meeste mensen na het trouwen misschien in een lichte dip raken omdat ze niet weten wat ze met hun tijd en nieuwe broodrooster en wasmachine aan moeten,  wij waren de dag daarna meer dan happy. Hoewel het een heerlijke dag was, kwamen de voorbereiden me echt de neus uit. Ik kon geen Pinterest Board meer zien, geen “hoe gaan de voorbereidingen?” vraag beantwoorden, geen haarversieringen meer uitproberen.

Een vrije zondagmiddag waarbij even niets hoefde, vond ik dus geen probleem.  

De pesto was binnen een minuut klaar en daarna was het een kwestie van smeren en versieren met tomaatjes, olijven en wat balsamicoazijn. Dan 10 minuutjes in de oven en de kamer rook lekker en ik was gelukkig. Met een gitaarmuziekje op de achtergrond en een glaasje fris in de hand heb ik in een korte tijd de broodjes verorberd. Blij over het verleden en dromend over de toekomst. Zo’n zondagmiddag kan echt niet meer stuk.

Het was de bedoeling om er zes over te houden voor Wout, maar hij kreeg er uiteindelijk vier. Oftewel, ik kon me niet inhouden. Dat zegt genoeg toch??


Veganistische pesto kun je in de biowinkels krijgen en tegenwoordig ook bij de Appie. Stel nou dat je je eigen pesto wilt maken (zoals ik hierboven) dan kun je het volgende recept gebruiken.

  • 1 bosje bascilicum
  • 1 teentje knoflook
  • sap van halve citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepels edelgistvlokken (optioneel)

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mixen! Proef even tussendoor zodat je misschien nog wat zout of peper naar smaak kunt toevoegen.

Dan gaan we nu door naar het hele recept!

Afdrukken Pesto Bruschetta

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd 10 minuten

Categorie: Hartige snacks

Hoeveelheid: 10-12

Ingrediënten

  • Vegan Pesto
  • Cherry tomaatjes (stuk of tien)
  • Olijven (stuk of tien)
  • Eetlepel Balsamicoazijn
  • Theelepel siroop (agave, rijst)
  • 1 Stokbrood (volkoren in dit geval)

Instructies

  1. Verwarm de oven vor op 220 graden.
  2. Snijd de olijven en tomaatjes in kleine stukjes.
  3. Meng dit met de balsamicoazijn en siroop
  4. Snijd het stokbrood in stukjes en besmeer ze rijkelijk met vegan pesto
  5. Bestrooi met het tomaten en olijven mengsel
  6. Verwarm in de oven voor 8-10 minuten

6.1.5 /pesto-bruschetta/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like