Er is een tijd geweest dat ik probeerde om chocola (en suiker, en olie, en vet, en.. en…) uit mijn dieet te bannen. Ik at enkel groente en fruit en bouwde de meest spectaculaire smoothies (lees: 8 bananen). Ik fietste zo veel als ik kon en deed aan krachttraining. Zo’n niveau #fitgirl wilde ik zijn. Hoe lang hield ik dat vol vraag je? Uhmm een paar weken.

Toen ik misselijk werd bij de gedachte dat ik nog een enorme smoothie voor ontbijt zou nemen, was ik er klaar mee. Ik kwam tot de volgende conclusies:

1.Ik zal nooit meer dan 1x in de maand mezelf naar een sportschool kunnen slepen.

2. Ik zal nooit in staat zal zijn om alle verleidingen allemaal tegelijkertijd te weerstaan en

3. Ik wil ook nooit een obsessie hebben over eten. Er is meer in het leven dan alleen eten en ik.

Maar we leven nou eenmaal in een wereld waarin er OVERAL eten te vinden is. Het is de kunst om aan de ene kant soms lekker te snoepen en aan de andere kant ook goed streng voor jezelf te kunnen zijn.

Dat ik niet een fitgirl ben, betekent trouwens niet dat ik mijn leerlingen volg met 6 croissantjes als lunch met een McFlurry en redbull als toetje… Maar ik ben ook gewoooon maar een mens. Ik vind het soms al uitdagend genoeg om alles veganistisch te eten.

Ik eet daarom elke avond chocola. Niet veel, maar een beetje. Bijvoorbeeld deze bonbons.Deze bonbons zijn trouwens best onschuldig. Als je zoekt naar een verantwoord tussendoortje, dan staat dit toch wel bovenaan het lijstje. Het kan geen kwaad om zo nu en dan hiervan te snoepen. Of beter nog, het kan geen kwaad om dit uit te delen aan je collega’s of vrienden én er zelf nog tien van te snoepen. Want niet alleen is het veganistisch maar ook nog eens echt ontzettend lekker en perfect voor het grotere publiek!

Afdrukken Choco Sinaasappel Pistache Bonbons

Categorie: Hartige snacks

Hoeveelheid: 12-15

Ingrediënten

  Voor de bonbons:

 • 15 dadels
 • 220 gram walnoten / cashewnoten / amandelen
 • 2 eetlepels chiazaadjes
 • 1 eetlepel cacao poeder
 • 1 eetlepel gesmolten kokosolie (optioneel)
 • 1 theelepel sinaasappel rasp (meer als je dat lekker vindt)
  Voor de chocoladelaag er omheen

 • 100 gram pure chocolade
 • 1 theelepel kokosolie (maakt het makkelijker om de balletjes te dippen)
 • handje vol pistache nootjes

Instructies

 1. Ontpit de dadels.
 2. Doe de dadels met de rest van de ingrediënten voor de balletjes in een keukenmachine.
 3. Pulseer tot een fijn geheel.
 4. Gebruik telkens ongeveer een eetlepel van het mengsel en rol dit in balletjes.
 5. Leg ze in de koelkast om af te koelen (ongeveer een half uur).
 6. Smelt de chocolade (met een bordje op een pannetje met heet water).
 7. Wanneer de balletjes goed zijn afgekoeld, rol je ze door de chocolade heen en leg ze op een bord of wat bakpapier.
 8. Leg dit in de koelkast en laat het minstens een half uur afkoelen.

6.1.5 /choco-sinaasappel-pistache-bonbons/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like