Stel nou dat je alle vegan cliches in eéén hap wilt krijgen, dan kom je met deze guacamole zoete aardappel schijfjes wel aardig in de buurt.

Voor je kerstdiner, je schoonouders-op-bezoek diner, pasen of gewoon woensdagavond. Het maakt niet uit wanneer je deze schijfjes maakt. Zoete aardappel, verse guacamole en dan versiert met tahin mayo dressing.

Dat kan toch altijd?

Guacamole

Jouw favoriete guacamole recept kan eigenlijk niet ontbreken aan je recept repertoire. Al is het alleen om jezelf te kunnen troosten na een break up, een blunder op je werk of gewoon op een regenachtige dag wanneer het bij iedereen beter lijkt te gaan. Guacamole is je vriend. Geef hem vooral de kans om het allemaal een stukje beter te maken.

Een standaard recept voor 2-3 personen bestaat vaak uit 2 avocado’s. Ik doe meestal 1 avocado en een cup witte boon of kikkererwten. Dat maakt de smaak net wat anders, maar je voegt net lekker een dot eiwitten toe.

Het is maar net wat je voorkeur heeft. Maar uitproberen kan geen kwaad.

Het recept dat ik heb gebruikt, is aangepast van deze site.

Zoete aardappel

Tja, ik ben dol op zoete aardappel. Zijn het niet guacamole op zoete aardappel schijfjes dan zijn het wel enchiladas of gewoon broodbeleg. Alles kan met zoete aardappel! Dat weet je vast al wel. Helaas worden ze geïmporteerd uit Amerika dus eet ik ze niet al te veel meer. Maar als ik ze dan eet, dan maak ik er ook wat van!

Andere zoete aardappel recepten vind je hier:

Bewaren?

Je kunt de guacamole 2-3 dagen bewaren. De aardappelschijfjes kun je grappig genoeg net zo lang bewaren. Het enige nadeel is dat de kleur misschien niet zo mooi meer is.

Wat vond je er van?

Als je het recept gaat maken, laat je het dan weten? Heb je verder nog tips of suggesties, let me know!

Afdrukken Guacamole op Zoete Aardappel Schijfjes

Categorie: Feestdagen, Hartige snacks

Ingrediënten

    Voor de schijfjes:

  • 2-3 middelgroot zoete aardappel
  • 1 el olijfolie (of ander neutrale olie)
    Voor de guacamole:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 tomaat, in fijne stukjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, in fijne stukjes gesneden
  • sap van halve limoen
  • 1 teentje geperst knoflook (optioneel)
  • snufje zout en peper
    Voor de Tahin Mayo

  • 1 el witte tahini
  • 1 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el water
  • snufje zout en peper

Instructies

  1. Verwarm de oven voor 200 graden.
  2. Snijd de zoete aardappel in schijfjes van ongeveer een halve centimeter.
  3. Leg bakpapier op een bakplaat en leg de schijfjes naast elkaar op het bakpapier.
  4. Bestrijk de schijfjes met wat olie en leg ze vervolgens in de voorverwarmde oven.
  5. Bak ze voor ongeveer 25-30 minuten. *
  6. Ontpit de avocado en schep het vruchtvlees eruit.
  7. Prak het vruchtvlees tot een smeuïge substantie
  8. Voeg de overige ingrediënten toe en roer dit even goed
  9. Mix de ingrediënten van de tahin mayo en zet dit in een bakje aan de kant
  10. Doe een eetlepel guacamole op de gebakken schijfjes en maak het af met een theelepel tahin mayo.
  11. Versier met wat overige tomaatstukjes en balsamicoazijn

Notities

* Het kan zijn dat jouw oven net even wat anders werkt. Dus controleer sowieso regelmatig of ze goed gaar worden.

6.1.5 /guacamole-zoete-aardappel-schijfjes/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like