Weet je nog op de basisschool, dat je dan op iemand leuk afstapte en vroeg “zullen wij beste vriendinnen zijn?”. Nou als Kari op dat schoolplein had gestaan, dan was ik dus sowieso naar haar toe gegaan met die vraag. Ik volg haar blog met oneindig veel inspirerende artikelen. (Hoe kan ze zóveel schrijven met twee kleine kinderen??) Wat heeft zij nou met deze gevulde dadels met vegan roomkaas te maken?

Dit recept is door haar bedacht ( nou ja, haar partner ;). En ik vond het een briljant idee voor bij kerst! Jam-mie!

Kijk je mee?

Ik weet niet eens of ik dit wel een recept mag noemen want het is zo ontzettend simpel. Maar zó lekker! We kennen natuurlijk allemaal roomkaas. Maar Violife heeft nu een vegan versie. Trouwens, je overschat mijn commerciële inzicht volledig als je denkt dat dit een gesponsorde post is. Want neen, heb dit met mijn zuur verdiende centjes zelf gekocht.

Maar ik ben er dol op en ik prijs graag nieuwe lekkere plantaardige producten aan. Want vegan burgers kennen we nu wel. Roomkaas, feta en kaas voor op brood zijn daarentegen gewoon erg welkom. En lekker!

Deze vegan roomkaas is verkrijgbaar bij meerdere supermarkten. Helaas niet in mijn dorp. Dus ik realiseer me ook dat niet iedereen toegang heeft tot deze producten. Maar neus eens rond in de koeling. Of bestel online. Violife is heel vaak gewoon te verkrijgen en anders vraag je of de winkel het voor je kan bestellen.

Smeer het op je boterham. OF! Koop een bakje smeuïge dadels en vul ze met een walnoot en een lepeltje roomkaas. En je hebt dus die luxe gevulde dadels met vegan roomkaas zo gemaakt! Je bent dus gelijk de held van elk feestje.

Als je nog meer gevulde dadels wilt proberen, dan moet je deze snicker dadels ook eens proberen. Voor je eigen geluksniveau is dat een aanrader.

Want als je die vegan keuze wél kan maken, dan is dat natuurlijk super! Weer een koe minder gemolken, een kalfje minder weggenomen en een zucht minder stikstof. Allemaal meegenomen. Allemaal goed.

Afdrukken Gevulde Dadels met Vegan Roomkaas

Bereidingstijd: 5 minuten

Totale tijd: 5 minuten

Categorie: Feestdagen, Hartige snacks

Ingrediënten

  • 15-20 dadels (of meer)
  • 1 bakje violife roomkaas
  • 10 walnoten (optioneel)
  • kiemen (optioneel)

Instructies

  1. Snijd de dadels door midden en haal zo nodig de pit eruit
  2. Breek een walnoot in tweeën en vul de halve dadel met de walnoot en een theelepel roomkaas.
  3. Versier met wat kiemen

6.1.5 /gevulde-dadels-met-vegan-roomkaas/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like