Volgens mij heb ik de bodem van Pinterest bereikt. Ja echt. Op zoek naar kerstrecepten kan ik oneindig scrollen . “Nope…nope…nee dat ook niet…nèèèh”. Dit is natuurlijk onzin want de meeste recepten zijn prima. Maar ik denk dat ik nu al een kerst burnout heb. Voordat het begint, ben ik er al he-le-maal klaar mee. Dus! Ik houd het simpel. Als je ook zin hebt in simpel en lekker en gewoon normáál eten, dan zijn deze geroosterde wintergroenten ideaal!

Kerst ontploffing

Ik kan me nogal verdrietig voelen met de ontploffing aan kerstprullaria in de winkels. Alles, maar dan ook echt alles belandt ergens op een zoldertje of in de vuilnisbak en dus op een enorme vuilnisbelt… tja, ergens.
Kerst laat heel goed zien wanneer je vriendje vrije markt z’n dingetje laat doen. We kopen te veel, eten te veel, drinken te veel, roken te veel, vliegen te veel, alles is te veel rond deze tijd van het jaar. Met als hoogtepunt geven we mensen vuurwerk waar ze niet alleen zichzelf mee afvuren maar ook mensen en dieren.

Met allerlei nare gevolgen. Niet alleen voor ons lichaam maar vooral voor dieren, de aarde en de mensen die oneerlijk worden behandeld zodat wij ons heftige feestje kunnen hebben.

Tegelijkertijd vind ik het het mooiste deel van het jaar. Omdat mijn mailbox leeg blijft, mijn zoontje en mijn man dichtbij mij zijn. Ik lang kan theeleuten met lieve vriendinnen en ook nog eens alle tijd heb om te doen waar ik zin in heb #slapen #wandelen #lezen #eten #repeat

Daar valt dus niet onder een enorm kerstmenu in elkaar zetten 🙂 Maar wel lekker koken waar ik zin in heb.

Geroosterde Wintergroenten

Dit is zo’n lekker gerecht. Je neemt een salade, versiert het met geroosterde wintergroenten en eindigt met toppings en een dressing. We hebben het echt in een rap tempo op gegeten. Heerlijk. Geroosterde pompoen is sowieso een van mijn favorieten. Maar samen met spruitjes is het helemaal een feest.

En ook kleine vent zoals je ziet 😉

Afdrukken Geroosterde Wintergroenten

Categorie: Salades

Ingrediënten

    Voor de geroosterde groenten

  • 500 gram spruiten (geschoond)
  • 1 biologische pompoen
  • 3 eetlepels neutrale olie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels schenkstroop of agave
  • 1/2 theelepel kaneel
    Overige ingrediënten

  • gedroogde cranberries
  • pompoenpitten
  • handje pecannoten / walnoten
  • sla
    Voor de dressing

  • 1 theelepel stroop
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie of neutrale olie zoals zonnebloemolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Snijd ondertussen de spruitjes in twee helften
  3. Snijd de pompoen in kleine blokjes
  4. In een kommetje, meng de olie, balsamico azijn, stroop en kaneel
  5. Vermeng dit in een grote kom met de pompoen en spruitjes
  6. Leg bakpapier op een bakplaat en verspreid gelijkmatig de groenten over het papier
  7. Rooster de groenten voor ongeveer 20 – 25 minuten in de oven.
  8. Roer na 10 minuten de groenten wat heen en weer zodat het gaar proces gelijkmatig gaat
  9. Wanneer de groente klaar is, verspreid deze dan over de sla en versier met de overige toppings en dressing.

6.1.5 /geroosterde-wintergroenten/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like