Mijn leerlingen zijn geslaagd, de examens zijn eindelijk achter de rug.

De laatste toetsen worden nog afgerond, cijfers ingevoerd, mijn kast heb ik opgeruimd en onzinnige stapels papier zijn weer de deur uit. De zomervakantie ligt op me te wachten en kan niet geloven dat er weer een jaar voorbij is. De tijd ‘vl..’ juist, je weet het vast.. 


Bij de zomervakantie hoort deze kleurige salsa, al zeg ik het zelf. Al tijden staat het op mijn ‘to do’ lijstje en ik weet niet goed waarom ik er nog niet aan toe ben gekomen want het is ZO simpel! Misschien dacht ik wel, dit is gewoon té simpel. Zoiets simpels kan ik toch niet op mijn website zetten? Dit gaat namelijk in de salsa:

 • Aardbeien (zoveel je wilt)
 • Mango (zoveel je wilt)
 • Avocado (zov…je snapt et nu wel)
 • Een beetje versnipperde ui
 • Limoensap
 • Stukjes munt en knapperige chipjes om het in één hap op te kunnen eten. 

Zo simpel? JA, zo. Deze combinatie is nooit verkeerd. Ik zeg het je, nooit verkeerd.

Het zit ’em in die limoen. Een paar weken geleden was limoen ook al de held en nu gewoon weer. Deze groene smaakmaker (eigenlijk geel, want dan zijn ze rijp) maakt van elk stukje fruit een wereld van verschil. Zo ook met de avocado en aardbei.

Eten moet niet moeilijk zijn en dat is dit recept ook niet. Voeg alle ingrediënten in kleine stukjes gesneden, bij elkaar en serveer het als dip, of als toetje. JUM. Laat de zomer maar beginnen…

Heb jij nog suggesties voor zomerse recepten of vragen over wat te eten? Laat het me in de opmerkingen weten! Ik ben benieuwd.. Aardbei Mango Salsa   Voorbereiding 10 Kooktijd Totaal 10   Ingrediënten

 • aardbeien
 • mango
 • avocado
 • halve versnipperde rode ui
 • paar muntblaadjes
 • sap van ½ limoen

Instructies

 1. Snijd alles in kleine stukjes en doe in een mooie schaal en besprenkel het met de limoensap.
 2. Serveer met tortilla chips en een goed humeur

3.3.3070

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like