Ik loop nog geen seconde de winkel binnen of ze begroeten me al, aardbeien. Het meerendeel van het jaar zijn ze geïmporteerd uit exotische landen, plastic van smaak en raar van kleur. Maar dan ineens is het zo ver.

De Hollandse, de echte, waar je een beetje van smelt wanneer je een hap neemt.


Bijna een jaar geleden heb ik mijn studie theologie afgerond en nu breekt voor het eerst een zomer aan waarin ik niet aan een scriptie, paper, onderzoek, stage of tentamen hoef te werken. Na 8 jaar… 8 jaar (maar wel twee bachelors en twee masters hoor! Dank je wel overheid…). Nu ineens is er de ruimte om na te denken over wat ik echt wil gaan doen..

Tja dus dat maakt het niet makkelijk. Ik heb geld (meestal tenminste..), een dak boven mijn hoofd, eten, liefde en een camera ; ) Ik weet niet goed wat ik me nog meer kan wensen en dat maakt gek genoeg de keuze voor bepaalde dingen alleen maar moeilijker (wat is nou nog net een beetje leuker?).


Wanneer de grote keuzes moeten worden gemaakt, ga ik de niet nuttige dingen doen. Hardlopen, in de zon zitten of… taartjes maken. Natuurlijk valt deze keer de keuze voor het laatste. Omdat, tja gewoon, omdat. Daar zitten geen consequenties aan vast. Gewoon. Een taartje. Onschuldig.

Één van de meest wonderbaarlijke ontdekkingen in de plantaardige keuken zijn de cashewnoten. De ongezoute, ongeroosterde variant. Laat ze weken (of kook ze) en gebruik ze als vervanging voor room. Naast de smartphone, de beste uitvinding, als ik dat zo even mag zeggen.

Deze taartjes zijn dan ook heel simpel. Ze hebben 7 ingrediënten. Koekjes, boter, cashewnoten, aardbeien, een soort siroop (rijst, of agave of maple) en kokosmelk.

Ken je nog die fruitkoekjes? Die knapperige biscuitjes met stukjes fruit? Die zijn zeker aan te raden als bodem voor deze hemelse gebakjes.

En nu de dirty photos…

Pas op ze zijn wel machtig.. neem er één en deel de rest. Jij blij, iedereen blij!

Aardbeien Taartjes   Aantal: 6-8 kleine taartjes Ingrediënten

  • pak fruitbiscuitjes (of eigen keuze van biscuitjes)
  • 1 flinke eetlepel kokosolie
  • 10 aardbeien (en meer voor versiering)
  • ½ mok cashew noten (geweekt of even gekookt)
  • ¾ mok kokosmelk
  • 2 eetlepels siroop (rijst, agave of maple)
  • 2 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel citroensap (optioneel)

Instructies

  1. Verpulver de koekjes en een flinke eetlepel boter/kokosolie in een keukenmachine.
  2. Druk het mengsel in ongeveer 6 cupcake houders en druk de bodem goed aan en laat ze even in de koelkast staan
  3. In een blender, vermeng de cashewnoten, aardbeien, kokosmelk, kokosolie siroop en citroensap
  4. Breng het mengsel in de cupcake houders en zet ze allemaal in de vriezer voor ongeveer 2 uur.
  5. Haal ze er uit en versier met de overige aarbeien

3.5.3208

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like