Prees the Lord! Het is vakantie. De tijd tussen kerst en de krokusvakantie is op z’n zachts gezegd een beetje ‘depri’ en het laatste wat je wil is die ‘beetje depri’ pubers voor je neus. Even. Niet. Dus op dagen als deze is mijn enige doel fietsen, muziek luisteren en mini taartjes maken.
In veel van de recepten gebruik ik dadels. Voordat je de plastic rakkers van de Albert Heijn gaat aanschaffen of de veel te dure medjool dadels in een fancy biologische winkel, kijk eerst eens rond of je ergens een Turks supermarktje hebt en zoek naar dadels als deze:
Taartje is ontzettend simpel om te maken. Ze moeten even in de vriezer en daarvoor heb je wel een muffin / cupcake (wat is het verschil?) houdertjes nodig. Eindresultaat gegarandeerd lekker. Kan niet anders!
Afdrukken Appel Banaan Dadel Taartje
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd 60 minuten
Categorie: Koek en Taart
Ingrediënten
- Voor de bodem:
- 6 dadels
- 10 walnoten
- handje rozijnen
- handje havermout
- Voor de appellaag:
- 1 appel
- 3 dadels
- 1 eetlepel appelmoes
- 1 eetlepel chiazaad
- Voor de banaanlaag:
- 1 banaan
- 1 theelepel kaneelpoeder
- Garnering:
- muntblaadjes (optioneel)
- citroenrasp (optioneel)
Instructies
- Doe de ingr. voor de bodem in een keukenmachine / blender en pulseer totdat het aan elkaar plakt en verdeel dit over de bodem van de muffin houders.
- Doe de ingr. van de appellaag ook in de keukenmachine en pulseer totdat het moes is.
- Breng eerst een laag appelspul over de bodem, dan een laagje banaan en kaneel, dan weer een laagje appelspul en dan eindigen met een laagje banaan.
- Zet dit voor een uurtje (of meer) in de vriezer en versier daarna met munt en citroenrasp!
6.1.5 /appel-banaan-dadel-taartje/