Dit soort eten is echt geweldig, al zeg ik het zelf. Ik zoek alleen naar een goede vervanging voor het engelse woord loaf, zoals het wordt genoemd in de vele Amerikaanse recepten. Ik snap dat brood een optie is, maar vegan meatloaf klinkt zoveel, echt zoveel beter dan vega gehaktbrood… toch? Het dekt in ieder geval niet de grandioze lading van wat het is.

Het is niet een ik-doe-dit-even-tussendoor recept maar het is zeker een aanrader om het in ieder geval eens te proberen. Wanneer je een ervaren planteneter bent dan zullen veel van de ingrediënten al wel in je kastje of op een plankje staan. Voor degene waarbij alles nieuw is, geloof me je gebruikt het allemaal nog een keer! Het is niet gek om het aan te schaffen.

Afdrukken Walnoot Linzen Rijst Brood

Categorie: Avondeten

Ingrediënten

    Voor het boord

  • 200 gram ongekookte linzen (maakt niet uit welke kleur)
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gram walnoten in stukjes
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 150 ml water
  • 1 ui
  • 2 stroken selderij
  • 1 grote paprika
  • twee flinke handen boerenkool (of spinazie)
  • 200 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 125 gram havermout
  • 100 gram ongekookt zilvervliesrijst
  • klein handje peterselie
    Voor de ketchup laag

  • 100 ml ketchup
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel suiker (of siroop naar keuze)
  • 1 mespuntje gerookte paprikapoeder (optioneel maar erg lekker!)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Breng de rijst met de linzen aan de kook in de bouillon totdat beide gaar zijn en laat dit afkoelen.
  3. Rooster de walnoten en leg die even opzij.
  4. Doe het water bij de lijnzaad en zet dit opzij
  5. Snijd alle groente, inclusief knoflook, in kleine stukjes.
  6. Breng een laagje water aan de kook in een antiaanbakpan en doe eerst de knoflook, ui tijm in de pan totdat het gaar is. Voeg daarna een klein beetje water erbij en voeg de groente toe zodat dit al kokend gaar wordt totdat er geen water meer in de pan is en het nog wat door kan bakken.
  7. Doe de rijst-linzen mix, de groente, havermout en peterselie bij elkaar in een aparte kom en breng nog wat op smaak met peper en zout
  8. Leg bakpapier in een cakevorm en doe de mix er in en leg de walnoten er bovenop en druk die wat in het mengsel
  9. Als laatste, mix alle ketchup ingrediënten door elkaar en breng een laagje over het brood
  10. Zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten en laat het koelen voor 10 minuten

6.1.5 /walnoot-linzen-rijst-brood/

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like