Vegan aardbei citroen cupcakes… zucht. Zijn ze niet schattig? Je zou ze nog net niet een knuffel willen geven. Maar nee joh, lekker opeten en je zult even van de wereld verdwijnen. Want daar zijn cupcakes toch voor?

Op naar het recept! 

Van mijn hart naar de jouwe

Ik zou zweren dat Boas gisteren nog in maatje 56 paste. Maar dat is niet zo. Want er is een jaar voorbij gegaan. Een jaar waarin ik nog nooit zoveel liefde heb mogen ervaren. Ik ben al lang de tel kwijt geraakt van momenten dat ik de tijd stil wilde zetten. Ik ben zo blij dat ik mama mag zijn en heb zoveel plezier in het zien groeien van ons zoontje. Ik heb het ook nog nooit zo belangrijk gevonden om goed voor deze wereld te zorgen. Juist om hem.

Wanneer je als groene verbeteraar in deze wereld staat, dan kun je de ellende soms flink op je schouders voelen. Het gekke is, hoe meer je lief hebt, hoe zwaarder dat leed soms voelt. Dat is toch de ironie van dit leven?

De prijs van een groter hart met meer liefde is dat het ook eerder kan breken.

Wanneer de nieuwsberichten mij bereiken dan breekt mijn hart juist meer. Tegelijkertijd is dat gevoel van eindigheid en machteloosheid ook een manier om nog meer te genieten van daar waar het om gaat. Je geliefden, vrienden, natuur, nieuwe dingen leren en maken, eten ;).  Die kwetsbaarheid is soms overweldigend maar vaak heel mooi. Dit maakt je alleen maar mooi als mens. Je leeft nou eenmaal! En wat een zegen om te leven, om het even in religieuze termen uit te drukken.

Je bent niet alleen

Dus voor diegene die het leed van de wereld nogal eens op de schouders kan voelen, je bent niet alleen. Ik hoop dat je mensen ( en dieren) om je heen hebt (al is het digitaal! Ik ben hier!) waar je liefdevol contact mee hebt. Je kunt niet meer doen dan daar waar je invloed ligt. Dus van mijn hart naar de jouwe, een digitale, liefdevolle aardbei citroen bemoediging om dit leven te vieren, ondanks alle pijn die we om ons heen zien.

Zie je hoe ik daar de link probeerde te leggen met cupcakes? Vroeg jij je ook al af hoe ik in vredesnaam nog die brug kon leggen? Ik ook. Maar hier komt ie.

Vegan Aardbei Citroen Cupcakes

Want voor zijn verjaardag maakte ik deze vegan aardbei citroen cupcakes. Of muffins. Wat is het verschil eigenlijk? Iets met formaat? Of juist met inhoud? Ik houd het bij cupcakes want ze hebben nou eenmaal het formaat van een cupcake.  Het kan je niet ontgaan zijn dat aardbeien weer overal te krijgen zijn en die kun je natuurlijk niet laten liggen. Heb je een biologische winkel in de buurt dan zou ik voor die aardbeien gaan. Want hoewel je dan iets meer betaald, je krijgt er een betere smaak voor terug!

In mijn ervaring is het maken van vegan cupcakes niet heel veel anders dan eentje met eieren. Ik denk zelfs dat ik nog nooit een cupcake heb gemaakt met eieren. De kunst van vegan gebak is altijd om de juist verhouding van bakpoeder, citroen (of azijn) en olie te vinden. Dat kun je natuurlijk gewoon voor mekaar krijgen om een recept te volgen.

Voor meer bakrecepten die ik onlangs heb gemaakt en errug lekker waren:

Veel plezier met het maken van deze aardbei cupcakes!

Afdrukken Vegan Aardbei Citroen Cupcakes – van mijn hart naar de jouwe

Categorie: Koek en Taart

Ingrediënten

  Voor de cupcakes

 • 1 cup soja melk (230 ml)
 • 2 cups tarwebloem (250) gram
 • 1 zakje bakpoeder
 • snufje zout
 • 1/2 cup kristalsuiker (70 gram)
 • 1/4 cup + 2 eetlepels zonnebloemolie (180 ml )
 • 1 theelepel vanille extract of voeg een zakje vanillesuiker toe
 • rasp en sap van 1 citroen
 • ongeveer 12 aardbeien (1 per cupcake)
  Voor de frosting

 • 1/2 cup boter (120) gram
 • 1/2 cup light aardbeienjam (120) gram
 • 2 cups poedersuiker 220 gram

Instructies

  Voor de cupcakes

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden
 2. Zet 12 cupcake vormpjes klaar in een muffin blik
 3. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom
 4. Meng de plantaardige melk, suiker, olie, citroenrasp, citroensap en vanille extract in een andere kom en voeg het bloem mengsel toe en roer dit goed.
 5. Verdeel eerst één eetlepel over de cupcake vormpjes.
 6. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en verdeel deze evenredig over de cupcakes.
 7. Voeg dan het resterende mengsel toe aan alle cupcakes.
 8. Bak ze 20-22 minuten in de oven totdat ze licht goud bruin zijn
 9. Wanneer een saté prikker er schoon uit komt dan weet je dat ze gaar zijn.
 10. Laat ze vervolgens goed afkoelen en enjoy!
  Voor de frosting

 1. In een kom klop de boter met een hand mixer op een hoge stand totdat het zacht en opgeklopt is.
 2. Zet de mixer een tandje lager en voeg langzaam de poedersuiker toe en blijf doorkloppen
 3. Voeg de jam toe. Mix het nog een paar minuten. (2-4)

6.1.5 /vegan-aardbei-citroen-cupcakes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like