Terwijl ik dit schrijf kijk ik uit op een enorm weiland vol met paardjes. Daarachter is een groot bos waar je via kleine paden naar het strand kan lopen. Texel. Wat een luxe om hier een weekend te zijn en te genieten van de rust en de vrijheid samen met de mensen waar ik zoveel van houd!
Ik heb hier niet kunnen werken aan het bedenken van nieuwe recepten maar ik heb een paar dagen geleden wel een ‘allesvrij’ bananenbrood gemaakt. Oftewel, olievrij, suikervrij en als je daar naar verlangt, ook glutenvrij. Ik heb al een keer de cupcake variant laten zien maar nu de old-time-klassieker in een gezond jasje. Dit is een absolute must om eens te proberen (en vervolgens te blijven herhalen). Toen ik dit naar mijn werk bracht riep iemand enthousiast “aaah dit doet mij aan vroeger denken! Heerlijk!”. Maar deze is hier, nu en zeer aanwezig. Je kan het niet weerstaan!
Afdrukken Gezonde Vegan Bananenbrood
Categorie: Koek en Taart
Ingrediënten
- 250 gram / 2 cups bloem (of glutenvrije versie zoals boekweit of amandelmeel)
- 2 theelepels kaneel
- half zakje bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 10 ontpitte (smeuïge) dadels
- handje rozijnen
- handje walnoten
- 125 ml plantaardige melk
- 2 theelepels vanille extract
- 3 grote rijpe bananen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in of leg er bakpapier in.
- Meng alle droge ingrediënten in een grote schaal (bloem, kaneel, bakpoeder, zout)
- In de blender, meng dadels, melk en vanille totdat het egaal is
- Prak de bananen in een andere schaal en voeg hier het dadelmengsel, rozijnen en walnoten aan toe.
- Doe nu de natte en droge ingr bij elkaar en meng dit
- Doe dit in de bakvorm en leg dit in de oven voor ongeveer 50 minuten totdat je er een prikker in kunt doen en die er droog weer uit komt!
6.1.5 /gezonde-vegan-bananenbrood/