Er is geen ander moment op de dag waarop ik nog zo helder kan nadenken als in de ochtend. Alle problemen van een dag geleden zijn veranderd en ik zie alleen maar oplossingen. Herken jij dat ook? Ik rek die vrije uurtjes in de ochtend dan ook zo lang mogelijk uit totdat ik echt, maar dan ook écht, naar mijn werk moet. Met tot gevolg dat ik als een levensgevaarlijke racer door de stad sjees. Oh en met een 1/4 rem want de ene kant werkt niet en de andere bijna niet meer (Zo doen we dat in Utregg!). Dat ik nog onbeschadigd mijn fiets aan de gracht zet is me soms een compleet raadsel.
In die vrije momenten is er ruimte voor ontbijt. Boekweit lijkt ouderwets (dat is het ook) maar wie zegt dat je dat nu niet nog kan gebruiken maar dan in heel leuke potjes met een fruitig smaakje? De bedoeling is dat je ze een nacht in het water laat staan, ‘s ochtends goed omspoelt en dan met fruit en water in de blender tot een pap mengt. Wat een uitvinding! Al had ik dit graag zelf uit willen vinden, dit is niet het geval. Ik zou geen blog zijn begonnen als ik ondertussen niet ook nog andere blogs in de gaten houd. Wanneer je bij mijn bronnen pagina kijkt zie je een paar helden. Deze mensen zijn ontzettend creatief want ik snap nu pas hoeveel werk er in een website zit. Een favoriet is Green Kitchen Stories waar ik een variatie op dit recept tegenkwam. Weer een heerlijke reden om nog net iets langer thuis te blijven… Oke, nu moet ik echt gaan..
Afdrukken Boekweit Ontbijtpap
Categorie: Ontbijt
Hoeveelheid: 2-3 personen
Ingrediënten
- 1 1/2 cup / 200 gram boekweit korrels + water om ze in te laten weken
- 250 ml plantaardige melk
- 1 groene appel
- sap van 1 sinaasappel
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille extract (optioneel)
- Toppings naar keuze: bessen, noten, rozijnen, banaan, dadels, enzovoort,
Instructies
- Meng alles in een blender en serveer met toppings naar keuze.
6.1.5 /boekweit-ontbijtpap/