Terwijl de lente vrolijk doorgaat, houd ik nog heel even mijn winterse bakkriebels. Ik moet eerlijk toegeven dat ik al heel wat muffins en cakes hier op de site heb gehad. Eerlijk gezegd is de ingrediëntenlijst van dit soort baksels niet eens zo verschillend. Net een citroen smaakje hier of een bananenvleugje daar.

Nou moet ik toegeven dat ik niet de grootste bakkoningin ben. Ik zie soms vegan taarten voorbij komen op Pinterest waarbij ik gelijk de handdoek in de ring gooi. “Ik geef het op!”. Maar als ik me dan toch waag aan het bakken dan houd ik het graag simpel. Deze ontbijtmuffins zijn zo simpel maar ook net een tikkeltje anders… Net een tikkeltje gezonder misschien? 

Deze ontbijtmuffins zijn gemaakt van teffmeel. Een meelsoort dat bij de gemiddelde mens niet bekend staat. Totdat ik het ver achter in mijn eigen kastje weer vond tijdens een grote schoonmaakbeurt. Blijkbaar heb ik dit een keer gekocht?? 

Teffmeel is eigenlijk een grassoort… uit Ethiopië. Het zit boordevol vezels! Het wordt tegenwoordig vaak gebruikt bij mensen met een glutenallergie. Ik ben eerlijk gezegd erg sceptisch ten aanzien van deze allergie maar er zullen vast mensen zijn die liever niet witte meel gebruiken. Dat kan! Dus onder het mom van laten we eens van alles uitproberen met dat wat er al in mijn keuken lag, hierbij de ontbijtmuffins! Ik heb het recept gevonden en net iets aangepast van de website van de Groene Meisjes. Wat een prachtige website is dit toch. De muffins zijn gezoet met rijstsiroop (gewoon suiker kan natuurlijk ook), gevuld met gemalen lijnzaad, rozijntjes erbij, oventje aan.

Mijn hele huis ruikt heerlijk! Oi!

Afdrukken Teffmeel Ontbijt Muffins

Categorie: Ontbijt

Hoeveelheid: 6-8

Ingrediënten

 • 2 eetlepels gemalen lijnzaad in 3 eetlepels awater
 • 150 gram teffbloem
 • 100 gram havermout / vlokken
 • theelepel bakpoeder
 • snufje zout
 • 1 theelepel azijn
 • 200 plantaardige melk
 • 1 geprakte banaan
 • 4 eetlepels suiker (rijstsiroop, dadelsiroop, gewone suiker)

Instructies

 1. Verwarm je oven voor op 175 graden
 2. Meng de teffbloem, haver, bakpoeder, lijnzaad in een grote kom.
 3. Prak de banaan met de melk, suiker, azijn
 4. Meng de droge en natte ingrediënten bij elkaar
 5. Verdeel de muffins over zes grote (of 8 kleine) vormen
 6. Bak de muffins in de oven voor 35 minuten en tadaah!

6.1.5 /teffmeel-ontbijt-muffins/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like