Ik zit rechtop in bed. Ik zoek het lichtknopje terwijl ik struikelend uit bed stap.

Verrek, waarom heb ik nou niet gewoon een goed werkend nachtlampje? Terwijl ik mijn glas water omschop gaat het licht aan. Ik loop naar de koelkast. Hopend dat er iets in zit wat lekker is en dat me helpt om weer in slaap te vallen. Het is namelijk 4.15 uur…Ineens zie ik daar de Raw Cruesli staan… Yes! Troostend, vullend en zo lekker. Tevreden slaap ik weer verder na een vol handje… ooit leer ik dit zonder eten op te lossen. Ooit. 

Soms overvalt me zo’n slapeloze nacht.

Ik pieker over toetsen nakijken, gemaakte afspraken, vergeten mails. ’s Nachts wordt mijn to-do lijstje gemaakt. Maar soms (regelmatig…) pieker ik ook over andere problemen. Iets groter. Noem ze maar op. Dierenleed, mensenleed, hongersnoden, droogtes, armoede, onrechtvaardigheid. Het relativeert alles in mijn eigen leven maar mijn gepieker lost niet veel op. Op dat moment, in mijn bed, kan ik er niet veel aan doen. Dan maar recepten bedenken. Dan maar cruesli. Dat troost. Een beetje. 

Anyhow, ik had al eerder foto’s willen maken van deze raw cruesli.

Want het is heerlijk en goed. Zonder leed. Geen toegevoegde suikers, geen toegevoegde olie maar alleen havervlokken / mout, dadels en kokosrasp. That is it. Vanmiddag kwam ik terug van een wandeling met mijn lief (ik krijg geen genoeg) en had nog net genoeg tijd om te fotograferen voordat het alweer donker werd. Dadeltje hier, banaantje daar, strooien met wat kokosrasp, mixer op het aanrecht en klaar was de extra portie Raw Cruesli.

Dit is vooral lekker door de soja / kokos yoghurt maar natuurlijk kun je ook een banaan blenden met wat plantaardige melk en dan wat van de cruesli erop strooien. Doe wat je wilt. Of eet het net als ik gewoon met de hand… Om weer in slaap te kunnen komen.

Even over verhoudingen, wees niet te precies want dat is niet nodig. Zit je ongeveer in de buurt van het recept, dan zit je goed! 

 

Print Super Makkelijke Raw Cruesli

Ingredients

  • 1 cup / beker havermout
  • 1/2 cup / beker kokosrasp
  • 1 cup ontpitte smeuïge dadels
  • handje amandelen (optioneel)

Instructions

  1. Doe alle ingr in een keukenmachine of blender en pulseer een paar keer.
  2. Kneed er een beetje door heen zodat losse stukje ontstaan.
  3. Serveer bij ontbijt! Of tussendoor…

4.20 /super-makkelijke-raw-cruesli/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like