Gisteren was ik jarig! Weer een jaartje ouder..

Dit heb ik het afgelopen weekend gevierd. Ondanks mijn verjaardagsjeuk (mag de dag alsjeblieft snel voorbij?) was het deze keer eigenlijk heel fijn. Gewoon met familie, mijn lief, en een hond. Een paar hapjes hier en een hand chippies daar. Ik had me geen betere verjaardag kunnen wensen. In mijn eigen huisje, met de mensen waar ik van houd.

Naast dat de liefde natuurlijk een hoogtepunt was, was een heel specifiek cadeau ook een hoogtepunt… Een blender! Niet zomaar één. Le Blender. Die van Magimix. Een oranje nog wel. We noemen hem “Le”. Meer heeft deze baas niet nodig. Hij heeft een zeer belangrijke plek in mijn keuken. Waar iedereen het kan zien. 

Ik ben gelijk van alles gaan proberen. Notenpasta’s, soepen, smoothies en alles wat maar binnen handbereik lag… Wat een beest. Niet te vergelijken met die 30 euro blenders. Totaal een andere categorie.

Een van die uitprobeersels was een groene smoothie met broccoli.

Het zou toch maar kunnen dat je rauwe groente kunt verwerken in een smoothie?? En ja hoor, het werkte.


Deze groene smoothie is misschien alleen voor goede blenders of mensen met wat meer geduld (de blender moet wat langer draaien). Dan krijg je de goede groente smoothies met hard groente.

Heb jij ervaringen met broccoli in je smoothie? Durf jij die harde groente er in te doen?

Hoe dan ook! Proost! Op het groene leven. Op gezondheid.  Op planten. Op oneindige compassie.

PrintMango Broccoli Smoothie

Ingrediënten

  • 100 gram (bevroren) mango stukjes
  • 200 ml kokoswater (of andere zoete drank zoals appelsap of sinaasappelsap)
  • halve kleine broccoli (of wat je aandurft)
  • 1 banaan (bevroren)
  • een kwart avocado

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en draai op hoge stand totdat het een sap is.

4.1.0.16 /mango-broccoli-smoothie-wow-verjaardagscadeau/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like