Die echte snoeiharde winter hebben we tot nu toe nog niet echt gezien #globalwarming. Maar heb je dan in ieder geval zin in wat wintergeuren die uit je oven komen? Deze winter scones geven je in ieder geval het gevoel dat het buiten ijskoud is en we gezellig binnen schuilen voor de kou.
Ik hoop natuurlijk dat ik mijn zoontje nog wel eens kan zien genieten van de sneeuw. Van het gooien van sneeuwballen, met de slee van de heuvels en dan met koude wangen voldaan binnen met een kop vegan chocolademelk ;). Maar het lijkt er op dat dit steeds minder gaat gebeuren door de opwarming van de aarde. Dus die mooie herinneringen moeten dan maar komen in ietwat grijze, rustig herfstachtige winters. Met heerlijke winter scones. En een dot jam en boter. Tja, het is maar net hoe je er naar kijkt.
Dit recept is niet van mij, by the way. Ik ben sowieso al een recept schraper (als in ik neem een beetje van die en een beetje van dat en maak er dan zelf iets van). Maar dit hele recept is van Groenteboertje. Ze zijn een online platform die ook onwijs veel lekkere plantaardige recepten promoten door video en hebben zelfs een online tijdschrift #goals.
Scones
Als je het nog niet wist, ik heb dus een liefde voor scones. Ik eet ze niet perse elke dag maar zo nu en dan bak ik er een paar en ga dan regelrecht terug naar mijn studententijd in Ierland. Waar scones me elke ochtend opwachtten in het cafetaria met een lik boter en jam. Vegan was ik nog niet. Maar ze zijn praktisch vegan, het is maar net welke boter je gebruikt.
Winter kruiden
Met de kaneel, cranberries en sinaasappelrasp krijg je precies die winterse, kruidige smaak. Dat is nou het voordeel van scones want je kunt dus zelf aanpassen welke kruiden en welke smaken je graag wilt proeven. Veelzijdige deegbolletjes kunnen we ze ook wel noemen.
Boter of vegan roomkaas.
Natuurlijk is het heerlijk om hier een dot boter of cream cheese op te gebruiken. Ik zou daarvoor Alpro smeerboter of dit handige recept voor vegan roomkaas gebruiken. Zonder die boter of roomkaas is het eigenlijk ook best lekker, maar geeft het net wel dat beetje extra.
Veel plezier met bakken! Laat je weten wat je er van vond?
Afdrukken Winter Scones
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Categorie: Koek en Taart
Hoeveelheid: 8 – 10 stuks
Ingrediënten
- 500 g Zelfrijzend Bakmeel
- 50 g Suiker
- 2 tl Kaneelpoeder
- Snufje Zout
- 110 g Plantaardige Boter
- 70 g Gedroogde Cranberries
- 80 g Pecannoten
- Sinaasappelschil
- 200 ml Plantaardig melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, kaneelpoeder en suiker in een kom en roer dit.
- Doe dan de plantaardige boter erbij en kneed dit tot een kruimelig beslag.
- Voeg dan de cranberry’s, noten en sinaasappelrasp toe en roer dit tot een beslag.
- Voeg 200 ml melk toe en kneed het beslag nogmaals en maak een grote bal.
- Leg wat bloem op het aanrecht en maak een rondje van het deeg van ongeveer 3 a 4 cm dik.
- Met een kopje of glas, snijd er plakjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak de scones voor 30 minuten op 200 graden in de voorverwarmde oven.
6.1.5 /winter-scones/ Recept niet gevonden