Mijn vakantie is voorbij. Hoor je me al huilen daar aan de andere kant van jouw scherm?

Ik kreeg in de afgelopen vakantie een kookboek van The Happy Pear. Ik hou van kookboeken. Ik ben zo’n miep die voor de lol in mijn ietsiebietje beetje vrije tijd, kookboeken leest. Een soort therapie. Bij het bekijken van de plaatjes en het lezen van de ingrediënten heb ik het idee alsof ik bijna echt die vegan, knapperige, olijfolie besprenkelde pizza eet.


De basis van het boek is een stappenplan naar geluk. Voldoe ik daar aan?? Oh oh…

De eerste stap is een plantaardig dieet (check!). Daarna komt sport (shit!), rust en tijd voor jezelf (…). Kortom, een handig lijstje. Ik weet niet zeker of dat perse de optelsom is voor geluk. Want naast een plantaardig dieet heb ik vrij weinig van de andere criteria en ik zou zweren dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest. Maar dat gezond eten je een stapje de goede richting in hapt, is zeker waar.

De plaatjes zijn heul mooi. De verhalen ook. De recepten zijn origineel en variëren van curry, noodles, brood, koek en soep. Sommige gerechten lijken wat te complex om zomaar even te maken. Maar de yoghurt haverbrood viel me gelijk op door de korte lijst ingrediënten.

Dat kan toch nooit lukken?


Ik keek voor de zoveelste keer in de oven om het brood eeeeventjes te bekijken. Ik zag goudbruin, mooi gerezen brood. Dat is nog eens wat anders dan mijn andere ervaringen met glutenvrij brood. Dat brokkelde al uit elkaar zodra het broodmes alleen nog maar in de buurt kwam.

Dit haveryoghurt brood is met de extra zaden ook nog eens een goede bron van vetten. Een perfect glutenvrij brood en met de extra zaden een heel gezond tussendoortje dat goed vult.

Afdrukken Yoghurt Haverbrood (Vegan & Glutenvrij)

Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

 • 1 eetlepel gemalen lijnzaad of chiazaad
 • 4 eetlepels water
 • 400 gram sojayoghurt
 • 1 eetlepel agavesiroop (of zoetstof naar keuze)
 • 300 gram glutenvrije havervlokken
 • 2 theelepels baksoda
 • 4 eetlepels gemengde zaden (sesam, lijn, pompoen, zonnebloem, etc)
 • 2 eetlepels rozijnen (optioneel)

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een broodblik / cakeblik met bakpapier.
 2. Maak het lijnzaad-ei door het gemalen lijnzaad in een kopje met het water te mengen. Laat dit 3-4 minuten staan.
 3. Doe de yoghurt, het lijnzaad-ei en de agavesiroop in een grote kom en roer alles goed door elkaar
 4. De volgende stap is optioneel: Pulseer in een keukenmachine een aantal keer de havervlokken zodat een deel fijner is. Dit kun je ook laten voor een grovere structuur.
 5. Voeg dit toe aan het yoghurtmengsel en roer alles goed door.
 6. Doe het beslag in de cakevorm en bak het 50 minuten in de voorverwarmde oven tot het gerezen en mooi bruin is.
 7. Laat het goed afkoelen.

6.1.5 /yoghurt-haverbrood-vegan-glutenvrij/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like