Als je hier komt voor glutenvrij, koolhydraatarm, spinaziegevuld en suikervrij pannenkoeken, dan zit je helaas aan het verkeerde adres. Ik kan je wel iets anders aanbieden. Een stapel echte pannenkoeken. Met stroop dat er vanaf druipt. Zo’n stapel waar je achteraf tevreden en in een food coma op de bank ploft. Waarvan je je afvraagt of je vullingen nog in je kiezen zitten. Lees meer!
Dit zijn pannenkoeken die je terug naar je kindertijd brengen. Na een lange dag in het zwembad met een verbrande neus de keuken inlopen met de geur van gebakken geluk. Je eet je record aan pannenkoeken om daarna tevreden een filmpje te kijken en een fijne slaap tegemoet te gaan.
Dit is het goede leven. Het héle goede leven jongens.
Je hebt gek genoeg niet eens een ei nodig. Er is geen dier nodig om jouw levensgeluk te vergroten. Je hebt wel een goede pan nodig, tarwebloem, sojamelk, vanillesuiker, boter en een beetje geduld. Zet een muziekje aan, doe je wijde broek aan en go for it! Vegan pannenkoeken!
Afdrukken Basisrecept Vegan Pannenkoeken
Categorie: Avondeten
Hoeveelheid: 8-10 stuks
Ingrediënten
- 300 gram tarwebloem
- 1 zakje vanille suiker
- 700 ml plantaardige melk
- 2 eetlepel zonnebloemolie
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
Instructies
- Meng de bloem en de bakpoeder.
- Voeg de melk, olie, vanille suiker en zout toe. Roer tot een glad beslag.
- Verhit een koekenpan met een beetje olie of boter en vul de pan met een laagje van het beslag.
- Laat de ene kant goed bakken (ongeveer 3 minuten) totdat het met een spatel los te krijgen is.
- Keer halverwege en bak de andere kant.
- Neem de pannenkoek uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel.
- Doe dit met het hele beslag.