Het komt nog wel eens voor dat ik trouw begin met het volgen van een specifiek recept maar gaandeweg de touwtjes wat laat vieren… Alles komt uit kastjes en van de planken. Mist het wat zout? Een béétje erbij. Wat meer basilicum blaadjes? Check! Toch maar de oregano? Het bakje is open!

Het moment wanneer het dan succesvol is afgerond en ik op een stoel neerplof, schiet er ineens iets te binnen “Oh nee..recept schrijven. wat was het ook alweer?”. Stap voor stap ga ik dan terug in mijn geheugen om alles weer boven te halen want ja, dit wíl ik delen. Het is namelijk een quiche…

De laatste keer dat ik een ouderwetse quiche van veel ei met veel kaas at, is dus al weer jaren geleden. Ik kan het me niet eens herinneren… Ik heb het eerlijk gezegd niet gemist maar toen ik dit tegenkwam, werd ik toch enthousiast. Zou het echt kunnen? Ja.. het kan! En nog 100x gezonder ook want eigenlijk is tofu natuurlijk gewoon bonen. 


De bron is Oh She Glows website waar ik al eerder wat van heb gebruikt. Ik heb de bodem wel wat aangepast en over het algemeen iets meer kruiden gebruikt (en wat kerriepoeder en verse tomaatjes toegevoegd). In de tofu saus gebruik ik edelgistvlokken. Het geeft een wonderbaarlijke kaassmaak aan eten maar wil je nog niet gelijk geld uitgeven aan allerlei producten, dan is deze niet nodig. Voeg wat extra kruiden toe aan het geheel en zo creëer je ook een vollere smaak. Nog suggesties voor andere soorten Quiche? Ik hoor het graag!

Afdrukken Quiche met Zongedroogde Tomaat en Spinazie

Categorie: Avondeten

Ingrediënten

 • 1 pak tofu (375 gram)
 • 2 theelepel kerriepoeder
 • 2 eetlepels edelgistvlokken (optioneel)
 • 2 uien
 • 3 tenen knoflook
 • 1 pakje champignons
 • 5x zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
 • 1 flinke hand verse spinazie (of nog meer)
 • hand vol basilicum (of meer)
 • 2 theelepels gedroogde oregano
 • 2 theelepels gedroogde peterselie
 • zout en peper naar smaak

Instructies

 1. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien en verwarm de oven voor op 175 – 180 graden.
 2. Knijp de tofu goed uit en doe deze met de kerriepoeder, edelgistvlokken en wat zout en peper in de keukenmachine / blender en meng tot een glad mengsel (voeg wat water toe als het een beetje hulp nodig heeft).
 3. Snijd de ui, knoflook, champignons en bak dit op een middelhoog vuur.
 4. Voeg de zongedroogde tomaten en spinazie toe en laat de spinazie slinken.
 5. Voeg als laatst alle kruiden toe en roer dan het tofu mengsel er doorheen.
 6. Vet een taartvorm in en bedek de bodem en randen met de plakjes deeg.
 7. Schep het groente tofu mengsel in de vorm en versier met nog wat tomaatjes, of misschien nootjes (wat ligt er nog in je kast dat er bovenop kan?)
 8. Bak de taart 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Bon appetit!

6.1.5 /quiche-met-zongedroogde-tomaat-en-spinazie/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like