Word jij ook altijd net wat te enthousiast bij het vullen van je wrap? Een tikkeltje overmoedig? Wanneer alle ingrediënten klaar staan om je burrito te vullen, wil je net ietsje te veel van alles. Eerst een flinke laag gehakt. Dan een hele berg guacamole. Je stopt er nog net een tomaatje bij, een lepeltje bonen en een likje saus. Maar groot gelijk heb je ! Want burrito’s verdienen het om zo enthousiast van te worden. We gaan aan de slag!
Als je het mij vraagt dan is een burrito ook de ultieme maaltijd om iedere soort eter tevreden te houden. Het is natuurlijk een flinke uitdaging om vleeseters tevreden te houden. Dat begrijp ik heel goed. Vandaag vertelde een van mijn studenten hoe hij zou verhongeren als hij geen vlees zou eten… (uhm). En tja, misschien kunnen we het de vleeseters niet kwalijk nemen want vlees en kaas zijn nou eenmaal enorme vullers. Het zijn dé belangrijkste onderdelen van een maaltijd voor de meeste mensen. Wanneer dat wegvalt, zijn de meeste mensen er heilig van overtuigd dat er niets overblijft.
Maar jij weet beter! Jij kan de competitie aan!
Heb je toevallig vleeseters over de vloer? Of wil je iemand enthousiasmeren om eens plantaardig te eten? Dan is dit een handig recept om te beginnen. Het is makkelijk voor jou om te maken maar het stelt zeker niet teleur. Om een ik-eet-je-nú-op burrito te maken heb je verschillende vullingen nodig. Dan moet je in een vegan maaltijd denken aan allerlei texturen en smaken. En saus. Heel. Veel. Saus. Alleen zo is je feestje compleet.
Een vegan burrito verschilt niet zo bijster veel van een vlees gevulde burrito. Voor de vulling heb ik hier vegan gehakt gebruikt en voor de kaas gebruik ik het zure room recept wat ik eerder heb gepost. Voor de zure room moet je de cashewnoten even laten weken maar voor de rest is het vrij weinig werk om alles op tafel te zetten.
Nodig je vleesetende vrienden uit (en je vegan vrienden natuurlijk ook, ookal zijn ze imaginary😉 ). Schenk een ice tea in, zet een vrolijk muziekje op en maak die burrito’s zo vol tot je ze net dicht propt en alles over je handen druipt. Zo hoort het!
Afdrukken Vegan Burrito Wraps
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Categorie: Avondeten
Hoeveelheid: 3-4 personen
Ingrediënten
- Voor de guacemole * zie notitie
- 1 avocado
- 1 blik kikkererwt
- 1 bosje koriander
- 2 eetlepel witte, vloeibare tahin
- 2 eetlepel water
- peper en zout
- Voor de gehakt
- 1 eetlepel olie
- 1 blik bruine of kidneybonen
- 1 pakje vega gehakt
- 1 theelepel gerookte paprika
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 2 eetlepel chillisaus
- Voor de overige vulling
- potje salsa
- vegan zure room
- tomaat in kleine stukjes gesneden
- komkommer in kleine stukjes gesneden
- sla
- Ongeveer 6-8 wraps
Instructies
- Pureer alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en zet aan de kant
- Verhit de olie in een pan
- Rul de gehakt in de pan voor ongeveer 3 minuten
- Voeg de gerookte paprike en komijnzaadjes toe en roer dit voor ongeveer 1 minuut
- Was de bruine bonen of kidney bonen in een vergiet
- Voeg de bonen toe aan het gehakt mengsel
- Verwarm de bonen voor 2 minuten en zet het mengsel opzij
- Zet alle andere vullingen klaar voor het vullen van de burrito.
- Leg de wraps klaar en begin met een aantal eetlepels gehakt mengsel, dan de quacemole, de zure room en andere vullingen.
- Rol de wrap tot een burrito en eetsmakelijk!
Notities
* tegenwoordig kun je prima kant en klare guacamole kopen of gewoon een avocado prakken en je bent klaar! Dit recept is dus optioneel.
6.1.5 /vegan-burrito-wraps/