Vroeger maakte ik vaak burritos en smakte altijd een volle lepel zure room erop. Alles smaakte beter met een beetje room erbij. Ik zeg het je, ik ben nooit veganist geworden omdat ik zuivel niet lekker vond. Zeker vond ik dat lekker. Zure room was dan ook één van die dingen waarvan ik dacht, die zal ik niet meer eten. Adios.

Maar nu is er een oplossing…

Vorige week wilde ik wat leuks doen met mijn MAVO examenleerlingen. Om nou voor de zoveelste keer een examentekst te gaan lezen, is echt saai. Dus ik besloot om te gaan bakken. Ik dacht dat we veel tijd hadden om van alles en nog wat te maken, maar alles gaat 3x zo langzaam met pubers. Mijn plan was om drie snacks te maken. Veel te ambitieus. Marietje wist niet het verschil tussen suiker en meel, Pietertje wilde eerst de goede Spotify lijst aan doen en Truusje kon niet van haar telefoon afblijven omdat haar vriendje misschien vreemdging omdat hij haar op Snapchat had geblokkeerd. Ik weet niet hoe het uiteindelijk is gebeurd maar uiteindelijk stonden er muffins in de oven.

Ik had een hele zak met cashewnoten gekocht om gezonde snickers te kunnen maken. Maar die zak lag nu ongebruikt in de tas. Om nou 12 snickers voor Wout en ik te maken is ook niet echt gezond.

Dus what to do met die enorme zak met cashewnoten??

Voor als je niet weet wat je met een ingrediënt aan zou moeten. Google is je vriend. Wanneer je typt, ‘vegan cashewnoten’ of ‘cashewnuts’, gaat er een wereld voor je open. Taarten, sauzen, toetjes, cakes nog meer taarten. Maar ook zure room… Ik heb het eerder voorbij zien komen, maar nog nooit geprobeerd. Dus deze regenachtige eerste vakantiedag was het goede moment.

En man wat lekker! Voor wanneer je een keer wat extra’s wilt toevoegen aan je wrap, burrito, soep of rijstgerecht, here you go. Heel makkelijk en ook nog eens prima te bewaren.


Afdrukken Vegan Zure Room

Categorie: Sauzen en dressings

Ingrediënten

  • 1 cup ongebrande cashewnoten, geweekt voor minstens 2 uur
  • 1/4 cup citroensap
  • 1/2 cup water
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1 eetlepel appel azijn of wittewijnazijn
  • 1 theelepel zout

Instructies

  1. Doe alles in een blender en mix het tot een glad mengsel.
  2. Het zou kunnen dat je het even van de zijkanten naar beneden moet vegen met een lepel / spatel.

6.1.5 /vegan-zure-room/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like