De bedoeling was om een mooie burrito bowl te maken waar alle vegans mee pronken op instagram. Maar ik vond dat het uiteindelijk er niet uitzag als een burrito bowl. Het werd meer een soort-burrito-ingrediënten-mix-met-rijst-en-quacemole. Dus het is gewoon een rijstgerecht. Wel één van de lekkerste en eenvoudigste die je kunt maken! Het is ook nog eens één van die maaltijden waarbij je even je gedachten kwijtraakt. De wereld ebt weg. Jij en je bord.

You guys are real good friends now.

Ik heb nu een ochtendje vrij en het is de dag waarop leerlingen al een week geleden van zeggen “mevrouw het wordt woensdag mooi weer!”. Oftewel ook zij zijn wanhopig voor die nieuwe tijd van groen, licht en zonneschijn. Tijd doorbrengen in de natuur is eigenlijk het laatste wat die kids doen. Dat is bizar want dat is nou net wat ze heel veel zouden moeten doen. Net als wij.

Ik keek een paar dagen geleden een TED Talk over een jongen die er voor koos om thuisscholing te doen. Hij was zelf al 13 of 14 ofzo. Hij had onderzoek gedaan naar wat goed is voor een mens en vooral voor een kind. Daarbij hoorde veel fysieke beweging, buiten zijn, geliefd zijn, veilig voelen, spelen, creativiteit en spiritualiteit.

Hij koos ervoor om die elementen in zijn leven te implementeren en daar omheen te leren voor school.

Slimme jongen.

Ik ga zo langzamerhand ook wat meer op zoek naar die elementen. Want op een gemiddelde werkdag in de winter komt er vrij weinig van buiten zijn, bewegen en spelen. Heerlijk dit zonnetje vandaag. Zullen we allemaal gewoon naar buiten gaan? De computer laten voor wat het is?

Ik trek mijn jas al aan!


Print Vegan Burrito Rijst met Koriander Guacemole

Ingredients

    Burrito rijst:

  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 1 teentje geperste knoflook
  • bakje champignons in stukjes gesneden
  • 1 paprika in stukjes gesneden
  • 1 blikje chilli bonen in chilisaus
  • 1 blikje mais (kleintje)
  • 1 stengel salade ui
  • Rijst voor 2 /3 personen
    Voor de guacamole:

  • 1 rijpe avocado
  • klein handje koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 salade ui in stukjes gesneden
  • zout + peper

Instructions

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Verhit de olie in een pan. Bak de knoflook, ui en champignons tot gaar (ongeveer 5 minuten)
  3. Bak de paprika mee voor ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg de chilibonen toe en de mais en verwarm het geheel.
  5. Snijd de saladeui in kleine stukjes en bewaar voor het serveren.
  6. Pureer alle ingrediënten voor de guacamole in een blender / staafmixer.
  7. Serveer met rijst, een flinke klont guacamole en besprenkel met de lente uitjes en nog wat koriander!

4.20 /vegan-burrito-rijst-met-koriander-guacemole/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like